Ugrás a tartalomra

Megjelentek a Magyar szemmel pályázat eredményei

2023.06.20
16:48
2023.06.20
16:54
Forrás
Pannon RTV
Megjelentek a Magyar szemmel elnevezésű rajz és fotópályázat eredményei. A díjazottak között két magyarkanizsai is szerepel.

Dobricski Réka Anyanyelv témában a 3. helyezést, Srdić Igor Anyaszív témában pedig szintén 3. helyezést ért el. Közönségszavazat alapján a legjobb 30 fotó közé sorolták a szabadkai Tamási István és a gombosi Bálint Német Eszter fényképeit is. A pályázatot a magyar nemzetpolitikai államtitkárság hirdette meg, a felhívás középpontjában az egyik legszebb magyar szavunk, az anya állt. A versenyzők három témában pályázhattak, ezek az anyaföld, az anyanyelv és az anyaszív voltak. A zsűri ezekben a témákban a 14. életévüket betöltő pályázóktól fotókat, míg a 14 év alatti gyerekektől rajzokat vártak. A díjazottak pénzjutalomban részesültek.

 

 

Magyar szemmel
pályázat
eredmény
magyarkanizsai

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.