Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Megkoszorúzták Damjanich János emlékművét Adán

2022.03.14
18:10
2022.03.14
20:23
Forrás
Pannon RTV
Adán is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Lajkó Szilvia, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje tartott ünnepi beszédet. A többi között a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt, valamint több egyesület és civil szervezet is elhelyezte a kegyelet virágait Damjanich János emlékművénél.

A műsoron mások mellett fellépett a Borbolya zenekar, a Vadvirág Hagyományápoló Kör és a Csobolyó Művelődési Egyesület.

Lajkó Szilvia, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselőjelöltje: „1848/49 története tele van olyan kiváló emberi teljesítményekkel, amelyek még ennyi idő távlatából is élővé teszik számunkra a múltat, mert március 15-e történeteiből magunkra ismerünk, még ma a 21-ik században is. Ünnepet és megemlékezést is tartunk a mai napon. Ünnepet, mert 174 éve tört ki a magyar forradalom és szabadságharc, amely a magyar nép szabadságáról és az osztrák járom felszámolásáról szólt. És megemlékezünk mindazokról, akik részt vettek ebben a harcban, akik életüket és vérüket adták a magyar szabadságért.”

Damjanich-szobor
Ada
1848-49-es forradalom és szabadságharc
Lajkó Szilvia

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.