Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Domenico Stinellis

Megszűnik a vatikáni női magazin

2019-03-27
02:36
2019-03-27
02:45
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV, Euronews
Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.

A szerkesztőbizottság döntését a Vatikán napilapjának havi mellékleteként megjelenő magazin április elsejére készülő számában, valamint a Ferenc pápának írt nyílt levélben tették közzé. A pápa februárban nyilvánosan is elismerte, hogy a klérus tagjai apácákat molesztáltak. 

A spanyolul, franciául és a neten angolul megjelenő kiadványt 2012-ben alapították és mind az anyalap, mind a Vatikán részéről fordulópontnak tartották a női témák kezelésében. Alapítója, Lucetta Scaraffia az egyik legkiemelkedőbb nő a Vatikánban, noha soha nem kapott fizetést a magazin vezetéséért.

Vatikán
női magazin

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű