Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Domenico Stinellis

Megszűnik a vatikáni női magazin

2019-03-27
02:36
2019-03-27
02:45
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV, Euronews
Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.

A szerkesztőbizottság döntését a Vatikán napilapjának havi mellékleteként megjelenő magazin április elsejére készülő számában, valamint a Ferenc pápának írt nyílt levélben tették közzé. A pápa februárban nyilvánosan is elismerte, hogy a klérus tagjai apácákat molesztáltak. 

A spanyolul, franciául és a neten angolul megjelenő kiadványt 2012-ben alapították és mind az anyalap, mind a Vatikán részéről fordulópontnak tartották a női témák kezelésében. Alapítója, Lucetta Scaraffia az egyik legkiemelkedőbb nő a Vatikánban, noha soha nem kapott fizetést a magazin vezetéséért.

Vatikán
női magazin

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.