Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Domenico Stinellis

Megszűnik a vatikáni női magazin

2019-03-27
02:36
2019-03-27
02:45
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV, Euronews
Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.

A szerkesztőbizottság döntését a Vatikán napilapjának havi mellékleteként megjelenő magazin április elsejére készülő számában, valamint a Ferenc pápának írt nyílt levélben tették közzé. A pápa februárban nyilvánosan is elismerte, hogy a klérus tagjai apácákat molesztáltak. 

A spanyolul, franciául és a neten angolul megjelenő kiadványt 2012-ben alapították és mind az anyalap, mind a Vatikán részéről fordulópontnak tartották a női témák kezelésében. Alapítója, Lucetta Scaraffia az egyik legkiemelkedőbb nő a Vatikánban, noha soha nem kapott fizetést a magazin vezetéséért.

Vatikán
női magazin

Most

08:46, Frissítve: 08:52

Mit hoz a tavasz?

A meteorológusok szerint Európában átlagon felüli hőmérsékletre számíthatunk, de lesznek szélsőséges, viharos időszakok is.
08:34, Frissítve: 08:41

Idegenforgalmi Vásár Belgrádban

Egyiptom a díszvendége a ma nyíló, 42. alkalommal megrendezett belgrádi Idegenforgalmi Vásárnak, amelyen mintegy 700 kiállító vesz részt több mint 40 országból.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.