Ugrás a tartalomra
FoNet/AP

Mekkora az érdeklődés a koronavírusteszt iránt?

2020-05-23
17:12
Forrás
Tanjug
Már 132 emberen végeztek el eddig koronavírustesztet személyes kérésre Szerbiában - nyilatkozta Sanja Radojević Škodrić.

A köztársasági egészségbiztosítási alap igazgatója hozzátette, a legtöbb tesztet Belgrádban készítették, ahol 66-an jelentkeztek önkéntesen az ellenőrzésre. A PCR-teszt ára 6000 dinár.

Sanja Radojević Škodrić kiemelte, minden polgár igénybe veheti a vizsgálatot, nem szükséges megindokolni a tesztelés okát. A legtöbb tesztet a 22 és 47 év közötti korosztály készíttette. A 65 évnél idősebbek közül csak hárman végeztettek koronavírustesztet.

Verica Jovanović, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója elmondta, az eljárás csak öt percig tart, és legkésőbb 48 óra múlva az eredményt is megkapják az alanyok. A tesztek eredményét rögzítik a COVID-19 adatbázisában - zárta Jovanović.

koronavírusteszt
Szerbia
koronavírus
Sanja Radojević Škodrić

Most

17:40

Pünkösdhétfő van

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.
15:47, Frissítve: 17:49

Stratégiai jelentőségű a Balkán-áramlat

Bulgáriának és Szerbiának is kulcsfontosságú a gázvezeték kiépítése, hiszen energiabiztonságot és hosszútávú bevételi forrást jelent - állapította meg a szerb elnök és a bolgár kormányfő.

Népszerű