Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/orzalaga)

Mennyit keresnek a szerbiai orvosok?

2022.02.05
10:58
2022.02.05
12:37
Forrás
021.rs, Magyar Szó
96 ezer dinár körül alakul a szerbiai egészségházakban dolgozó orvosok kezdő alapfizetése, a szakorvosoké pedig mintegy 110 000 dinár körül - tájékoztat a 021.rs.

Erre az összegre jönnek még az esetleges kiegészítések. A portál értesülései szerint, amennyiben a szakorvosok teljesítik a jogi szabályozás szerinti 40 órányi túlórát, akkor a fizetésük 150-160.000 dinárt tehet ki havonta, illetve ha erre még a covid-pótlékot is felszámolják, akkor a bérük a 200.000 dinárt is átlépheti. A covid-pótlék jóváhagyásáról az egészségügyi intézmény vezetője dönt.

A Szerbiai Orvosok és Gyógyszerészek Szakszervezetének közlése szerint nem csak az orvosok fizetése számít alacsonynak Szerbiában, hanem figyelembe kell venni például azt is, hogy egy, az intenzív osztályon dolgozó takarítónőnek a bére 28 ezer dinár. Ezt egészíti ki az állam annyi pénzzel, hogy a fizetése elérje a minimálbért – közli a 021 hírportál.

orvos
fizetés
Szerbia
egészségház

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.