Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Most nem halt meg senki az utakon szilveszterkor

2019.01.03
14:24
2019.01.03
16:24
Forrás
Pannon RTV
Egész januárban fokozottan ellenőriznek a közlekedési rendőrök. Szondáztatnak is.

Szilveszter éjszaka és újév hajnalán a korábbi évekhez képest nem volt halálos autószerencsétlenség Szerbia útjain. A rendőrség az ortodox karácsony időszakában is fokozott ellenőrzésekkel igyekszik visszaszorítani az ittas sofőröket és a gyorshajtókat, ami az ünnepek alatt a leggyakoribb közlekedési vétség a járművezetőknél.

Ezúttal nem volt halálos kimenetelű szerencsétlenség szilveszterkor. Az újévi ünnep két napja alatt majdnem 90 baleset történt a szerbiai közutakon. Többségükben sérülés nem történt, viszont 5 személyt a rendőrök vittek kijózanítani.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Az általunk megkérdezettek szerint szükségesek a szigorú ellenőrzések, ugyanis ezzel lehet hatékonyan elejét venni a baleseteknek. Német Hajnalka, Horgos: „Annyira magasak a büntetések, úgyhogy meggondolják biztos az emberek, hogy beülnek-e ittasan az autóba. Én azt tapasztalom, hogy ezek a borzasztóan magas büntetések is azért valamennyire visszatartják talán.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A szerbiai közlekedési rendőrség munkatársa a közmédiának elmondta, egész január a biztonságos közlekedés jegyében telik majd, a rendőrök az általános közúti ellenőrzés alkalmával kötelezően szondáztatnak is, emellett a sebességkorlátozások betartását is figyelik. Nedeljko Munjas, munkatárs, Belügyminisztérium, Szerbia: „Az óév utolsó napján és az új év első napján mondhatjuk, hogy ezúttal kevesebb közlekedési baleset történt, mint az elmúlt években. A két nap alatt 88 közlekedési baleset volt, amelyek közül 17 esetben történt személyi sérülés, a maradék 71 esetben csak anyagi kár keletkezett. Azon balesetek esetében, ahol személyi sérülés is volt, öten szenvedtek súlyosabb sérüléseket.”

Az elkövetkező napokban havas, csúszós utakra kell készülni, ezért az autósok a továbbiakban is vezessenek óvatosan és körültekintően - javasolta Nedeljko Munjas.

 

szilveszter
szilveszter éjjel
ittas vezetés
fokozott ellenőrzés

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.