Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Munka- és ruhagyűjtő akció Radanovácon

2020-06-06
18:03
2020-06-06
21:11
Forrás
Pannon RTV
Munka- és ruhagyűjtő akciót tartott ma délelőtt a VMSZ radanováci helyi szervezete. Az eseménnyel egy időben a párt aktivistái elkezdték járni a terepet, hogy ismertessék a párt szabadkai programját.

Faültetéssel, a kultúrotthon környékének szebbé tételével kezdődött a szombati nap Radanovácon. A VMSZ  kampányrendezvényének jótékonysági jellege is volt.

Brezovszki Roland, a VMSZ radanováci helyi szervezetének elnöke: „Nagyon nagy meglepetés számomra, hogy ennyi ruha össze tudott gyűlni. Nem kidobni kell ezeket az értékes ruhadarabokat, volt, amit teljesen újan hoztak el, mert kinőtte már a gyerek. Ez egy nagyon jó akció volt.”

A Caritas illetékesei sem számítottak ennyi adományra. A ruhákkal teli zsákok, dobozok alig fértek be a szervezet autójába. Paskó Csaba, a Caritas szabadkai elnöke kiemelte, a lakosok által adományozott ruhákat minden hétfőn reggel 9-től osztják szét a rászorulóknak.

„Ha látjuk, hogy szükséges, akkor kimossuk, vasaljuk, rendbe tesszük, hogy azok, akik bejönnek és kérik ezeket a ruhákat, azok emberhez méltó módon tudják átvenni és szívesen viseljék otthon.”

Ma kezdték meg terepi munkájukat a VMSZ aktivistái. Radanovác utcáit is járják, ismertetik a lakosokkal a párt programját, terveit.

Tóth Róbert, aktivista, VMSZ: „A tervek nagyok. Ha sikeres lesz a választás, akkor nagyon sok programunk lesz. Vannak itt kolosszális tervek is, utcák szélesítése, aszfaltozása. A tervek között szerepel Radanovác összekötése Makkhetessel.”

Az eseményen dr. Pásztor Bálint, a VMSZ szabadkai listavezetője kiemelte, amennyiben sikeresen szerepelnek a június 21-i önkormányzati választáson, a kültéri települések helyi közösségei nagyobb mértékben kerülhetnek előtérbe.

„Az elmúlt évekből nem sok pozitívumot lehetne felsorolni, ami az önkormányzat működéséhez, hogy egészen konkrét legyek, a polgármesterhez kapcsolódik, a jelenlegi polgármesterhez. Történt pozitív előrelépés, de ez mind a közösségi összefogásnak, a radanováci emberek terveinek, munkájának köszönhető. Mint a templom például, vagy ez a mai ruhagyűjtési akció és munkaakció.”
 

A jótékonysági programot közös ebéddel zárták a résztvevők.

Radanovác
munkaakció
ruhagyűjtó
akció
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2020
Dr. Pásztor Bálint
Paskó Csaba
Caritas
Szabadka
listavezető
polgármester
önkormányzati

Most

Népszerű