Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Negyedszázada a lelki, szellemi feltöltődésért

2022.07.30
15:28
2022.07.30
17:30
Forrás
Pannon RTV
25 éves fennállását ünnepli a Horgos melletti Domus Pacis Ferences Lelkigyakorlatos és Közösségi Ház. Az ünnepi alkalomra, amelyen a búcsú napjára esett, kétnyelvű hálaadó szentmisét tartottak.

A közösségi ház mindazok számára nyitva áll, akik egyénileg, családi szervezésben vagy csoportos rendezvényeken a természet nyújtotta szépség és csend közepette szeretnének lelkileg és szellemileg feltöltődni. Valamint megerősíteni kapcsolatukat Istennel. Sokan évről-évre visszajárnak ide.

Pálics Márta, Újvidék: „Nekem ez szép, de egyben kicsit szomorú alkalom, találkozni az itteni hívőkkel és látni ezt a csodás környezetet, mert sok régi barátnőm, barátom, akikkel együtt jártunk ide, már nincsenek.”

A kétnyelvű búcsús hálaadó szentmisét a szabadkai megyéspüspök, Slavko Večerin vezette, aki prédikációjában a megbocsátást emelte ki: „Fontos a béke, fontos a megbocsátás, hogy a megbocsátásban elnyerjük a szeretetet, amivel az Úr Jézus meg a Jó Isten ajándékoz meg.”

A Domus Pacis Ferences Lelkigyakorlatos és Közösségi Ház 17 szobával rendelkezik és 50 fő elszállásolására alkalmas. A vendégek rendelkezésére áll egy kápolna, illetve egy nagy előadóterem is.

Harmath Károly, újvidéki ferences rendi atya: „A 25 év alatt legalább 30 ezer ember használta ezt a házat egy vagy többnapos programokra. Ami számomra nem kis dolog, mert itt nem tömegekről van szó, hanem olyan csoportokról, amelyek valójában a minőségre törekednek, lelkigyakorlatos napok, imanapok, ezek mind az ember életének mélyeire próbálják elvezetni az embert.”

Az eseményen jelen volt a horvátországi ferencesek tartományfőnöke és a környező települések plébánosai is.

Domus Pacis
Slavko Večerin
ferences rend
Harmath Károly

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.