Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

„Nehezebb vakcinát beszerezni, mint nukleáris fegyvert”

2021-01-24
18:07
2021-01-24
21:35
Forrás
Szerbiai RTV
Könnyebb nukleáris fegyvert beszerezni, mint koronavírus elleni védőoltást, ezt Aleksandar Vučić mondta a Prva TV vendégeként.

A szerb elnök kiemelte, még 8 millió oltóanyagot rendelt Szerbia, azonban ezt most nagyon nehéz megkapni. Szerinte eddig egymillió 150 ezer oltóanyagot biztosítottak, és ezzel Szerbia a világon a kilencedik, ami az oltóanyag mennyiségét illeti. Azt is elmondta, hogy a kínai vakcinák darabjáért 140 eurót kérnek, Szerbia jóval kevesebbet fizetett.

Meghaladta a 200 ezret a koronavírus ellen beoltottak száma Szerbiában. Aleksandar Vučić elmondta, hosszú sorok kígyóznak az oltópontok előtt. A mai nap folyamán több mint 50 ezer beoltására számítanak emelte ki a szerb elnök és hozzátette, hogy ezzel Szerbia a harmadik helyre törhet Európában, rögtön az Egyesült Királyság és Málta után, ami a 100 ezer lakosra számított oltottak számát illeti. Hangsúlyozta, hogy mindenki részére, aki felvette az oltás első dózisát, biztosítják a második adagot is. Arra a kérdésre, hogy ő mikor szándékozik felvenni a vakcinát, elmondta, hogy elég fiatal, nem akar tolakodni, hogy benne legyen az első 500 ezerben. 

Aleksandar Vučić
koronavírus elleni védőoltás
oltás
Szerbia

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.