Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Aćimović

Nincs újabb szigorítás, erről döntött a szerbiai válságstáb

2021.02.24
11:16
2021.02.24
17:28
Forrás
Szerbiai RTV
Dr. Predrag Kon, járványügyi szakember az ülést követően elmondta a következő ülésen döntenek a hétvégékre vonatkozó esetleges újabb korlátozásokról.

Nincs újabb szigorítás, erről döntött ma a szerbiai válságstáb. Egyelőre nem szigorítanak a járványügyi szabályokon Szerbiában, a vendéglátóipari egységek és az oktatási intézmények ellenőrzésén azonban tovább erősítenek – mondta ma dr. Predrag Kon járványügyi szakember. A szerbiai válságstáb pénteken ülésezik ismét, akkor döntenek majd arról, hogy a hétvégét illetően lesznek-e mégis szigorítások. Ezek főként a vendéglátóipari egységek nyitvatartási idejére vonatkoznának – mondta a válságstáb tagja aki szerint a járványhelyzet romlása főleg a síközpontokból visszatérő fertőzött polgárok miatt történik. A külföldi példákból okulva az oktatási intézményekben is fokozni kell az ellenőrzéseket. A vírust az immunizációval lehet legyőzni, ezért fontos, hogy minél több ember oltassa be magát – hangsúlyozta Predrag Kon.

„Egyelőre, a következő egy-két napra vonatkozóan nem lesz lecsökkentve a nyitvatartási idő. Meglátjuk később ez hogyan alakul. Egy-két óra tényleg nem oldja meg a járványügyi szabályok betartásának kérdését, amire láthatóan nagyon nehéz rávenni az embereket. A legfontosabb az egészben, hogy folytatódjon a tömeges immunizáció, ezt muszáj hangsúlyozni. A lakosság védettségi szintjének növelése mindenképp eredményeket fog hozni függetlenül attól, jelenleg milyen helyzetben vagyunk.”

Predrag Kon
koronavírus
szigorítás

Most

14:39, Frissítve: 15:07

Jegricska napjai

A Jegricska napjai elnevezésű rendezvényt a Vajdaság Vizei Közvállalat szervezésében tartották meg. Több foglalkozást is szerveztek temerini és szőregi általános iskolák diákoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.