Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Nyári napközi Palicson

2022.07.05
11:24
2022.07.05
15:55
Forrás
Pannon RTV
Nyári napközit szervez a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi iskolában 5-től 15 éves korú gyerekek számára. A résztvevőket kézműves foglalkozások, társas- és szabadtéri játékok várják az elkövetkező két hétben és augusztus második két hetében.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Gyermekzsivajtól volt hangos a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola. A Nyári napközi második napján már több mint ötven gyerek vett részt a foglalkozásokon. A tágas, árnyékos udvarban ki-ki az érdeklődésének megfelelően választhatott a felkínált lehetőségek közül.

Kis Dominik: „Szeretek ide járni, tavaly is voltam itt, és szeretem a foglalkozásokat, a játékokat.”

Gorotva Edina: „Itt nagyon jó a társaság, mert sok gyerek van, és itt nagyon jók a foglalkozások. Nekem a karkötőkészítés tetszik a legjobban.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Sebestyén Alex első osztályos tanuló is nagyon jól érzi magát, mert a húga, az unokatestvére és az osztálytársai közül is sokan itt vannak.

„- Most éppen levendulazsákot varrok.
- És mi a teendő, mit kellett eddig csinálni?
- Lemorzsoltuk a levendulát, aztán megkapjuk a zsákot, hogy összevarrjuk.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Sport, ügyességi játékok, játszótér, kézműveskedés. Ezek közül választhatnak mindennap a gyerekek. Óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, iparművészek foglalkoznak velük.

Arnold Ildikó, magyartanár, szervező: „Természetesen mindenkinek a korcsoportjának megfelelő tevékenységeket folytatunk. Igyekszünk a hagyományőrzésre is hangsúlyt fektetni, tehát bőrrel, csuhéval, agyaggal, szalmával, gyapjúval is dolgozunk. Valamint hulladékanyagokat is felhasználunk, hogy ezzel a környezetvédelemre is felhívjuk a figyelmüket.”

A palicsi Nyári napközi július 4-től 15-ig fog tartani, de a nyár folyamán még egyszer megszervezik, akkor augusztus 15-től 26-ig várják majd a gyerekeket.

napközi
Palics
Palics Magyar Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.