Ugrás a tartalomra

Nyugtató nélkül nem megy?

2017.04.13
09:35
Évek óta nyugtatókon él szinte egész Szerbia - legalábbis erre utalnak a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap adatai
Évek óta nyugtatókon él szinte egész Szerbia - legalábbis erre utalnak a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap adatai. Csak tavaly 5,3 millió doboz nyugtató gyógyszert fogyasztott a szerbiai lakosság. 2015-ben ugyanennyit vettek be az emberek, 2014-ben pedig még 200 ezerrel többet. Szakemberek szerint a valóságban még több nyugtató fogyhat, mint amiről az Alap tud. A helyzet aggasztó. Azt mondják, az emberek már nem tudnak nyugtatók nélkül létezni. Nehéz körülmények között élnek, anyagi bizonytalanságban, elégedetlenek, zaklatottak, depressziósak és álmatlanságban szenvednek. Ezeket az állapotokat sokan nem tudják elviselni, ezért nyúlnak a gyógyszerekhez - magyarázzák a szakemberek. (021.rs)
Szerbia
nyugtató
fogyasztás

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.