Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Tara Radovanovic

Októberben fejeződhet be a Szent Száva-templom felújítása

2020.08.20
13:24
Forrás
Szerbiai RTV
A belgrádi Szent Száva-templom építési munkálatait tekintette meg ma Aleksandar Vučić szerb államfő és Irinej szerb pátriárka.

A tervek szerint a felújítás októberben fejeződhet be. Vučić elmondta, büszke arra, hogy az elmúlt három évben az állam 43 millió eurót fektetett be az épületbe, többet, mint az előző ötven-hatvan évben bármikor.

Irinej szerb pátriárka szerint a templom nemcsak a szerb nép büszkesége lesz, hanem az egész keresztény világé. Szerbia államfője arról is beszélt, hogy a templom megnyitójára várják Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Oroszország egyébként nagy mértékben részt vesz az épület felújításában.     

"Mindent megtettünk annak érdekében, hogy emeljük a fizetéseket, hogy emeljük a nyugdíjakat, hogy a legnehezebb időkben, a koronavírus idején, a legkisebb veszteségünk legyen, hogy kórházakat építsünk, hogy iskolákat építsünk és újítsunk fel, azonban a templomainkat is felújítjuk."

Szent Száva-templom
Belgrád
felújítás
Aleksandar Vučić
Irinej pátriárka

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű