Ugrás a tartalomra
Pixabay/bogitw/illusztráció

Olaszország iskolái a legnépszerűbbek a szerbiai diákok között

2019-10-12
12:04
Forrás
Szerbiai RTV
Évente mintegy 14 ezer szerbiai állampolgár megy tanulni külföldre, az oktatás minden szintjén.

A szerbiaiak leginkább Olaszországba, Németországba, Magyarországra, Görögországba, Szlovéniába, Nagy-Britanniába, az USA-ba és Kanadába mennek továbbtanulni. A Szerbiai RTV tudósítása szerint a legnépszerűbb hely Olaszország, leginkább az iskolák ára miatt. Egy tanulókat közvetítő iroda illetékese elmondta, Padovában például kétezer euró a tandíj egy évre, Olaszország ugyanakkor ösztöndíjak formájában ötezer eurót is fizet évente a hallgatóknak - ezért is népszerű az ország a továbbtanulók körében.

egyetem
iskola
Olaszország
Németország
Magyarország
Görögország
Szlovénia
Nagy-Britannia
Amerikai Egyesült Államok
Kanada
ösztöndíj

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.