Ugrás a tartalomra

Olcsóbb lesz a vonatjegy Szeged és Szabadka között

2024.02.28
16:52
2024.02.28
20:52
Forrás
közlemény
A nemzetközi jegy március 1-jétől, vagyis péntektől 20 százalékkal kerül majd kevesebbe - közölte a MÁV.

A mostani 6 euró 20 centes jegyár 5 euróra, vagyis ötödével csökken.

Olcsóbbak lesznek a bérletek is: a felnőttbérlet 80 euró helyett 64-be, a tanulóbérlet 50 euró helyett 40-be fog kerülni.

A MÁV közleménye szerint a Magyarország és Szerbia között rendszeresen ingázók visszajelzései alapján döntöttek a menetdíjak csökkentése mellett. Mint fogalmaznak, szeretnék, hogy az egyre népszerűbb járat a munkába és iskolába járóknak még elérhetőbb alternatívát nyújtson a közúti, elsősorban személygépkocsis közlekedéssel szemben. Hangsúlyozták: a korszerű, klímás dízel motorvonatok a kiszámíthatatlan határátlépéssel terhelt közúti közlekedésnél kiszámíthatóbb, megbízhatóbb menetidőkkel, átlagosan 95 perc alatt teszik meg az utat.

A Szeged-Szabadka vasútvonal felújítását követően, várhatóan 2025-től villamos motorvonatok állhatnak forgalomba, ezzel csökkenhet a menetidő és gyakrabban közlekedhetnek a vonatok – tudatta a MÁV.

A tavaly novemberben újraindított szolgáltatást eddig már több mint 20 ezren vették igénybe.

Szeged-Szabadka vasútvonal
Szabadka-Szeged vasútvonal
vonat
olcsóbb

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.