Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Oltási akciók Belgrádban

2021.09.06
15:19
2021.09.06
17:03
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban mostanra a lakosok több mint 56 százaléka felvette valamelyik vakcina első dózisát. A második dózist a polgárok mintegy 54 százaléka kapta meg.

Egyre többen igénylik a harmadik dózist is. Néhány hét alatt több mint 60 ezren oltatták be magukat harmadszor is.

Folytatódnak az oltási akciók Belgrádban. Pénteken és szombaton a Marakana stadionnál állt meg az oltóbusz. Azok, akik ott oltatták be magukat, focimeccsre szóló jegyeket kaptak.

Oltakozni számos egészségházban, valamint a Belgrádi Vásár területén kialakított oltóhelyen is lehetőségük van a polgároknak.

Rastko Biorac, Belgrád: „Sűrűn dolgozom külföldön, az első dózist júniusban vettem fel. Most eljött az idő, hogy a második dózist is megkapjam, és eljöttem felvenni. Úgy gondolom, ez egy teljesen normális dolog és nagyon fontos a kollektív immunitás miatt, az ismerőseink miatt, a normális élet miatt, amihez mindannyian szeretnénk visszatérni. Szerintem ez normális.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A korábban oltakozók közül sokan jelentkeznek a harmadik oltásra.

Đorđe Asanović, Belgrád: „Saját magam és a családom miatt oltakozom. Miért gondolkodjak ezen, ha nem muszáj, ingyenes. A legnormálisabb dolog, hogy elfogadom.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A Belgrádi Vásár területén mostanra már több mint 12 000 adag harmadik dózist adtak be a jelentkezőknek. A harmadik oltást előzetes bejelentkezés nélkül is felveheti bárki. Az egyedüli feltétel az, hogy hat hónapnak el kell múlnia a második dózis felvételétől.

Harmadik oltásként a Pfizert, az AstraZenecát, a kínai Sinopharmot és az orosz Szputnyik vakcinát is lehet igényelni.

Vrućinić Stevo, Belgrád:
„-Az első kettő kínai volt, harmadiknak pedig a Pfizert vettem fel.
-Nagyobb biztonságban érzi most magát azok után, hogy megkapta a harmadik dózist?
-Igen. Pszichikailag is és mindenféleképp.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A harmadik oltást ugyan bárki igényelheti, de vannak csoportok, akiknek kifejezetten ajánlott, hogy felvegyék – hangsúlyozta Snežana Kalabić, az oltóhely koordinátora: „Ajánlott, hogy felvegyék, akiknek gyengébb az immunrendszere, akik 70 évnél idősebbek, a 60 évnél idősebbek és idősek otthonában élnek. Továbbá azok is, akik sűrűn utaznak és sok emberrel érintkeznek, valamint egészségügyi, illetve szociális intézményekben dolgoznak.”

A szerb fővárosban több mint 20 oltóponton oltanak a harmadik dózissal.

koronavírus elleni védőoltás
koronavírus-fertőzött
koronavírus-járvány
Belgrád

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.
10:38, Frissítve: 11:12

Már 742 ezren kaptak oltást az akcióhéten Magyarországon

Rendkívül sikeresnek értékelte a magyarországi oltási akcióhetet a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki a koronavírus-járvány további hullámainak megelőzése érdekében újból arra sürgetett mindenkit, hogy vegye fel a vírus elleni oltást.

Népszerű