Ugrás a tartalomra
Pixabay/Bao_5

Őszig elkészülhet a szerbiai koronavírusteszt

2020.08.04
07:36
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai tesztek nem lennének olcsóbbak a külföldieknél, de legalább lenne belőlük elég.

Ha az országnak lenne saját tesztje, akkor az helyettesíthetné a jelenleg külföldről érkezőket. A hazánkban gyártott tesztek valószínűleg nem lennének olcsóbbak a behozatalinál, azonban nem kellene azon gondolkodnunk, hogy van-e elegendő teszt - mondják az illetékesek. Egyébként mintegy 250 szerbiai kutató követi figyelemmel a koronavírussal kapcsolatos kutatásokat és elemzéseket az országban és a világban. A kutatócsoportnak köszönhető például az, hogy június elseje óta a lakosságnak lehetősége van saját kérésre gyorstesztet kérni, amely pár órán belül kimutatja, hogy az illető szervezetében jelen vannak-e a koronavírus-antitestek.

koronavírus
járvány
teszt
antitestteszt
koronavírus-teszt
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.