Ugrás a tartalomra

Pályázat ablakcserére, házak szigetelésére, kazánok, napelemek megvásárlására

2022.03.14
14:18
2022.03.16
07:56
Forrás
Pannon RTV
Kilenc észak-vajdasági önkormányzat teszi lehetővé a közeljövőben a polgárok számára, hogy lakóépületek, családi házak és lakások energiahatékonyságára pályázhassanak.

Magyarkanizsa, Csóka, Zenta, Ada, Topolya, Kishegyes, Szabadka, Óbecse és Törökkanizsa a minisztériumi támogatással együtt több mint 90 millió dinárt biztosítanak erre a célra.

Csóka először vett részt a programban, 4 millió dinár áll a Tisza-menti község rendelkezésére.
Oláj Tibor, a KKT elnöke: "Csóka község az állami fejlettségi szintű rendelet alapján a harmadik kategóriába van sorolva, tehát a fejletlen községek sorába tartozik, ez is egy kritérium volt a pályázat kiírásánál, úgyhogy teljes mértékben a kért összeget meg is kaptuk az államtól."

Pozitívan értékelte a pályázati lehetőséget Zenta polgármestere Czegledi Rudolf is. Az önkormányzat már tavaly is részt vett a programban, a tapasztalat pedig azt mutatja, hogy nagy igény mutatkozik a pályázatra. Az elmúlt évben több mint 60 családnak tudtak támogatást biztosítani.

"Az ami fontos, illetve az, ami tavaly meglett állapítva, hogy ez a pályázat jó lenne ha folyamatosan menne a következő években, ez úgy néz ki, hogy megtörtént, hogy az idén is van pályázat."

Magyarkanizsa község ötmillió dinárt kapott lakóépületek, családi házak és lakások energiahatékonysági programjának társfinanszírozására, az önkormányzati költségvetésből pedig ugyanennyi pénzt különítettek el erre a célra, így Magyarkanizsán és a hozzátartozó falvakban az idén összesen 10 millió dinárt fordítanak az energiahatékonyság javítására.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: "A polgárok maximum 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást tudnak majd kapni az önkormányzatok részéről, tehát ez azt jelenti, hogy a polgároknak minimum 50 százalékot hozzá kell rakni majd rakniuk ehhez a beruházáshoz."

A pályázatra másfél-két hónap múlva lehet jelentkezni. A pályázók ablakcserére, házak szigetelésére, különféle kazánok vagy napelemek megvásárlására adhatják be majd a kérelmüket.

ablakcsere
szigetelés
pályázat
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.