Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pang a szabadkai ócskapiac

2021.03.08
20:49
2021.03.09
15:52
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon. A legtöbb bevétel eddig a magyarországi vevőktől érkezett, azonban a járvány kezdete óta kevesen látogatnak Szabadkára. A helyiek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.

Egyre több elárusító mondja fel asztalát, szerintük már nem éri meg az ócskapiacon árulni.

Pannon RTV

Alig voltak vásárlók szombat délelőtt a szabadkai Ócskapiacon. A járvány előtt naponta több ezren is meglátogatták. Sokszor akkora tömeg volt, hogy nem lehetett elférni. A megkérdezettek szerint már alig van bevétel, sokan már a tartalék pénzüket is elköltötték. Đidić Bogdan közel 30 éve árul a piacon, de olyan még nem volt, hogy csőd előtt álljon.

Pannon RTV

Sokak szerint hétköznaponként jóval rosszabb a helyzet, hétvégén valamennyivel több helyi és külföldi vásárló is kilátogat vásárolni a piacra. Az elárusítóknak havonta 6 és 15 ezer dinár közötti összeget kell fizetniük az asztaluk bérléséért. Ez függ attól, hogy mekkora a stand és melyik csarnokban helyezkedik el.

Pannon RTV

Marina Čović a szabadkai Tržnica Rt. sajtó-szóvivője elmondta, az elárusítóknak több kedvezményt is adtak, ezzel segítve őket, hogy átvészeljék ezt a vészterhes időszakot. Az elárusítók attól is tartanak, hogy a járványhelyzet miatt ismét bezár a piac. Továbbá abban bíznak, hogy kapni fognak még a jövőben kedvezményeket, mert keresetük nincs, a saját pénzük pedig az árukban áll.

ócskapiac
Szabadka
eladás
vásárló

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.