Ugrás a tartalomra
Pixabay/v-3-5-N-a/illusztráció

Romlik a járványhelyzet, szigorításokra készülhetünk

2021.09.04
16:06
2021.09.04
19:31
Forrás
covid19.rs
Jelentősen emelkedik a koronavírusban elhunytak és a lélegeztetőgépen kezeltek száma Szerbiában.

19 újabb személy halt meg a fertőzés szövődményeinek következtében, míg újabb 3497 betegnél mutatták a koronavírust az országban. Az 1500-hoz közelít azok száma, akik kórházi ellátásra szorulnak Szerbia-szerte, és 93 személyt kezelnek lélegeztetőgépen. A járvány kezdete óta hivatalosan 7358-an veszítették életüket a fertőzés szövődményeinek következtében. Zlatibor Lončar szerb tárcavezető azt nyilatkozta, kötelezővé nem teszik majd az oltás felvételét, ugyanakkor újabb járványügyi szabályokat várhatóan bevezetnek az országban.

Drasztikusan át is alakult a járványhelyzet Szerbiában, az előző hullámokhoz képest most súlyosabb klinikai kép jellemző a pácienseknél - erről beszélt a szerb köztévében Milika Ašanin, a Szerbiai Klinikai Központ igazgatója. Hozzátette, a súlyos betegek között a legtöbben nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást. Azt, hogy romlik a járványhelyzet Szerbiában alátámasztja a covid-ambulanciákon növekvő vizsgálatszám, valamint a kórházi kezelésre szorulók emelkedő száma is. Felhívta a figyelmet arra is, hogy sokan otthon kezelik magukat, és esetükben megnő az esélye annak, hogy a betegség súlyosbodik, ugyanis nem kapják meg a megfelelő terápiát. Jelenleg az elvégzett tesztek megközelítőleg 22 százaléka bizonyul pozitívnak, ami rendkívül magas szám - részletezte a klinikai központ igazgatója.

koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzött
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.

Népszerű