Ugrás a tartalomra
közlemény

Segít a tartomány a viharkárt szenvedett templomok felújításában

2023.09.18
17:28
Forrás
Közlemény
101,7 millió dinárt különít el a tartományi kormány a júliusi viharokban megsérült vallási épületek felújítására.

Pénzt biztosítanak egyebek mellett a Szabadkai, a Nagybecskereki és a Szerémségi egyházmegyének. A Szerb Ortodox Egyházmegye érintett templomai Bácskában, Bánátban, Szerémségben és Šabacon találhatók, amelyekre pénzt szán a tartomány. Emellett a Zsidó Hitközséget, a görögkatolikus egyházat és a református keresztyén egyházat is támogatják. A tartományi kormány emellett 20,8 millió dinárt szán a rossz állapotban lévő karlócai Szentháromság római katolikus templom felújítási munkálatainak befejezésére.

viharkár
templom
vallási épület
felújítás
tartományi kormány

Most

13:05, Frissítve: 16:46

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.