Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Sérült migránsokat találtak a boszniai–horvát határ mentén

2019-08-08
10:18
2019-08-08
13:01
Forrás
hvg.hu, Szerbiai RTV, MTI
Durván megverhettek 18 határsértőt a horvát rendőrök a bosnyák határon.

A pakisztáni és iraki férfiak közül hatan súlyosan megsérültek, a határ mentén találtak rájuk. A bosznia-hercegovinai ügyészség nyomozást indított az ügyben – közölte a helyi média. Az eset szerdán éjjel egy órakor történt, ezt később a rendőrség is megerősítette. A 18 embert nem egy helyen, hanem a boszniai–horvát határ mentén, több szakaszon találta meg a határőrség. Az illegális határsértőket a Velika Kladusa-i egészségügyi központba szállították. Velika Kladusa község migránsokkal megbízott koordinátora a sajtónak elmondta, a sérült férfiak azt állították, már Horvátországban voltak, amikor a horvát rendőrök feltartóztatták és bántalmazták őket, valamint elvették értékeiket.

Velika Kladuša-i központ

A horvát belügyminisztérium szerdán közleményt adott ki, amely szerint Bihac környékén két csoportban 18 ember illegálisan akarta átlépni a boszniai–horvát határt, akiket, mint írták: „ezen szándékuktól visszatartottak, de erőszak alkalmazása nélkül”. Mindkét ország rendőrsége vizsgálódik az ügyben.

Bosznia és Hercegovina
Horvátország
migráns
határ
rendőr
verés

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.