Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Sérült migránsokat találtak a boszniai–horvát határ mentén

2019-08-08
10:18
2019-08-08
13:01
Forrás
hvg.hu, Szerbiai RTV, MTI
Durván megverhettek 18 határsértőt a horvát rendőrök a bosnyák határon.

A pakisztáni és iraki férfiak közül hatan súlyosan megsérültek, a határ mentén találtak rájuk. A bosznia-hercegovinai ügyészség nyomozást indított az ügyben – közölte a helyi média. Az eset szerdán éjjel egy órakor történt, ezt később a rendőrség is megerősítette. A 18 embert nem egy helyen, hanem a boszniai–horvát határ mentén, több szakaszon találta meg a határőrség. Az illegális határsértőket a Velika Kladusa-i egészségügyi központba szállították. Velika Kladusa község migránsokkal megbízott koordinátora a sajtónak elmondta, a sérült férfiak azt állították, már Horvátországban voltak, amikor a horvát rendőrök feltartóztatták és bántalmazták őket, valamint elvették értékeiket.

Velika Kladuša-i központ

A horvát belügyminisztérium szerdán közleményt adott ki, amely szerint Bihac környékén két csoportban 18 ember illegálisan akarta átlépni a boszniai–horvát határt, akiket, mint írták: „ezen szándékuktól visszatartottak, de erőszak alkalmazása nélkül”. Mindkét ország rendőrsége vizsgálódik az ügyben.

Bosznia és Hercegovina
Horvátország
migráns
határ
rendőr
verés

Most

19:30

Lengyel barlangban rekedt két ember

Több mint két tucatnyian próbálják meg kiszabadítani azt a két barlangászt, akik a hétvégén Lengyelországban, a Tátra egyik barlangjában kerültek a víz fogságába.

Népszerű

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.