Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Sérült migránsokat találtak a boszniai–horvát határ mentén

2019-08-08
10:18
2019-08-08
13:01
Forrás
hvg.hu, Szerbiai RTV, MTI
Durván megverhettek 18 határsértőt a horvát rendőrök a bosnyák határon.

A pakisztáni és iraki férfiak közül hatan súlyosan megsérültek, a határ mentén találtak rájuk. A bosznia-hercegovinai ügyészség nyomozást indított az ügyben – közölte a helyi média. Az eset szerdán éjjel egy órakor történt, ezt később a rendőrség is megerősítette. A 18 embert nem egy helyen, hanem a boszniai–horvát határ mentén, több szakaszon találta meg a határőrség. Az illegális határsértőket a Velika Kladusa-i egészségügyi központba szállították. Velika Kladusa község migránsokkal megbízott koordinátora a sajtónak elmondta, a sérült férfiak azt állították, már Horvátországban voltak, amikor a horvát rendőrök feltartóztatták és bántalmazták őket, valamint elvették értékeiket.

Velika Kladuša-i központ

A horvát belügyminisztérium szerdán közleményt adott ki, amely szerint Bihac környékén két csoportban 18 ember illegálisan akarta átlépni a boszniai–horvát határt, akiket, mint írták: „ezen szándékuktól visszatartottak, de erőszak alkalmazása nélkül”. Mindkét ország rendőrsége vizsgálódik az ügyben.

Bosznia és Hercegovina
Horvátország
migráns
határ
rendőr
verés

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.