Ugrás a tartalomra

Sikeresen pályázott a Pannon RTV és a Szabadkai Magyar Rádió a tartománynál

2023.06.09
18:42
Forrás
Pannon RTV
Sikeresen pályázott a Pannon Televízió, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is a tartományi tömegtájékoztatási titkárságnál, médiaházunk pályázatai pozitív elbírálásban részesültek.

90 millió dinár összértékben írt ki támogatást az illetékes tartományi titkárság, a szerződéseket ma írták alá Újvidéken.

A kisebbségi nyelven sugárzó és híreket közlő médiumok is támogatásban részesültek idén, egyebek mellett a Szenttamás.rs és a Kisoroszi hírmondó is.

Németh Dezső, fő- és felelős szerkesztő, Szenttamás.rs: „Az idei évben a tájékoztatási pályázaton a Szenttamas.rs hírpotál 150 ezer dinárt kapott, amit az újságírás és a szerkesztés tiszteletdíjaira fogja elkölteni. Valójában mi ezt már 11 éve csináljuk töretlenül a többi munkára viszont lehet mondani, hogy volontőr munka.”

Talpai Sándor, alapító, Kisoroszi hírmondó: „Csinálunk egy közös újságot a csernyei, tordai, illetve a muzslyai újsággal közösen, ahol szintén ezerötszáz példányban eljuttatjuk a négy községbe, ahol hallunk egymásról, hogy mi is történik a községekben.”

Összesen 220 sikeres pályázat részesült támogatásban, köztük a Pannon Televízió, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió tervei is.

Kudlik Zoltán, segédtitkár, Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság: „Az ilyen típusú támogatás nagyon sokat segít ezeknek a helyi újságoknak, és ennek köszönhetően akár magyar nyelven hírt kaphatnak a helyi lakosok a csernyei hírekről, a tordai hírekről, a muzslyai hírekről, vagy akár a bácsfeketehegyi hírekről, és folyamatosan igyekszik a titkárságunk növelni ezt a támogatást, érvről évre.”

A tartományi támogatások segítik a szakmát, ez már több ízben bebizonyosodott, sőt közvetve arra ösztönzi az újságírókat, hogy magukat is fejlesszék - mondta el Dragana Milošević, tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár.

„A legjellemzőbb támogatás a médiatartalom-előállítási projektek társfinanszírozására kiírt pályázat a tájékoztatás területén. Idén összesen ilyenből 176 projektet támogattunk, 70 millió dinár értékben. Ezek a szerb kulturális és nemzeti identitás, valamint az egyéb nemzeti kisebbségek identitásának megőrzésével foglalkoznak.”

Az eseményen elhangzott, idén is sok nagyszerű pályázat érkezett be, ami azt jelenti, hogy a vajdasági tájékoztatás jó úton halad.

Pannon RTV
Szabadkai Magyar Rádió
pályázat
tartomány

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.