Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Stefanović: Szerbia nem lesz a migránsok parkolóhelye

2020-03-03
20:29
2020-04-19
18:59
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia nem lesz a migránsok parkolóhelye és senki sem akar több százezer bevándorlót az Európai Unióból visszatoloncolni az országba - áll a belügyminisztérium közleményében.

Nebojša Stefanović tárcavezető nyomatékosította, hogy ilyen rémhírek az elmúlt három évben már többször is felröppentek, de minden alkalommal hamisnak bizonyultak. Hozzátette, a híresztelésekkel ellentétben Szerbia területén jelenleg mintegy 6000 migráns tartózkodik.

A belügyminiszter közleményében arra is kitért, hogy az elmúlt öt évben jelentős mértékben bővítették a rendőrségi és határvédelmi szervek kapacitását. Ennek köszönhetően képes az ország határainak megvédésére - emelte ki Stefanović. A határvédelem megerősítése érdekében szerb rendőröket küldött a belügyminisztérium Észak-Macedónia és Görögország határára, hogy ottani kollégáikat segítsék az illegális határátlépések megakadályozását

Nebojša Stefanović
Szerbia
migráns

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.