Ugrás a tartalomra

Szabadkán az évszázad vasúti beruházása zajlik

2023.11.14
20:31
2023.11.14
20:45
Forrás
Pannon RTV
Vasútfejlesztés Szerbia és Magyarország között: Szabadka-Szeged és Belgrád-Budapest - hamarosan új fejezet nyílik a vasúti közlekedésben a két ország között.

A Szabadka-Szeged vasútvonal már egy ideje készen áll az átadásra, és várhatóan a hónap végén beindul a személyszállítás is a két város között. Ezt hétfői szerbiai látogatásán erősítette meg Lázár János, magyar építési és közlekedési miniszter.

A Belgrád-Budapest gyorsvasút munkálatai már egy ideje nehezítik a közlekedést a városban. A legutóbbi bejelentések szerint a városközpontban található felüljárót még idén át fogják adni.

Szabadka
vasút
Szeged
Belgrád
Budapest
vasútfejlesztés

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.
16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.