Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Száz alatt az új fertőzöttek száma Szerbiában

2020-09-17
15:24
2020-09-17
15:35
Forrás
covid19.rs
82 újabb koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában, ketten pedig elhunytak a kór szövődményeinek következtében - áll napi friss jelentésben.

Egy nap alatt 6877 tesztet végeztek el az országban. A jelenleg betegek közül 320 személy szorul kórházi kezelésre, lélegeztetőgépen 21-en vannak, az ő állapotuk kritikus. A járvány megjelenése óta Szerbiában összesen 32 695 személynél regisztrálták a koronavírust, az elhunytak száma összesen 738. A halálozási arány 2.26 százalék.

Újvidéken van a legtöbb aktív koronavírusos Vajdaságban

A tegnapi nappal bezárólag a 45-ből 37 község vagy város területén 594 aktív koronavírusos beteget tartanak számon Vajdaság területén - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. A legtöbb beteg, 250 Újvidéken van. Mint írják, az elmúlt két hétben folyamatosan csökkent a fertőzöttek száma. Naponta 3-14 új fertőzöttet regisztrálnak, a legtöbbjük pedig a munkaképes felnőtt lakosságból kerül ki. Az intézet a vajdasági járványügyi helyzetet továbbra is bizonytalanként értékeli, annak ellenére ugyanis, hogy csökkennek az esetszámok, a vírus továbbra is jelen van a közösségben - írják.

Szerbia
koronavírus
koronavírus-hordozók

Most

12:44, Frissítve: 12:54

Nem tart sokáig a ragyogó napsütés

Hétfőtől változékony időjárásra kell számítani. A hét elején átmeneti esőzésre van kilátás. Kedden rövid időre kisüt a nap, de a hét többi napján borús, csapadékos lesz az idő.
12:08

Újabb lakás és autók találnak gazdára

Ma tartják meg a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték második húzását. Öt személyautót és egy belgrádi lakást sorsolnak ki a számlákkal teli borítékok beküldői között.
11:44, Frissítve: 11:51

Jótékonysági ruhavásár Újvidék rászorulóiért

Jótékonysági ruhavásárt szerveztek az újvidéki CK13 Ifjúsági Központban. A befolyt összeget a Szolidaritás konyhája elnevezésű csoportosulásnak adományozták, amely minden kedden melegételt készít a város hajléktalanjainak és rászorulóinak.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.