Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szerbia: 83 igazolt koronavírus-fertőzött 24 óra alatt

2020-09-24
15:18
2020-09-24
16:50
Forrás
Panon RTV
Dr. Predrag Kon járványügyi szakember arra figyelmeztet, hogy a koronavírus-helyzet továbbra is bizonytalan.

A tegnapihoz képest enyhén emelkedett az egy nap alatt regisztrált koronavírusos megbetegedések száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órára vonatkozó összesítés szerint 6663 embert teszteltek, közülük 83 személy eredménye lett pozitív. Egy személy halt meg a koronavírus szövődményeinek következtében, ezzel 745-re növekedett a betegségben elhunytak száma. A halálozási arány 2,25 százalékos. Kórházban jelenleg 294 pácienst ápolnak, 22-en vannak lélegeztetőgépen, az ő állapotuk kritikus. A járvány kezdete óta 33163 koronavírusos megbetegedést regisztráltak Szerbiában. Dr. Predrag Kon járványügyi szakember a Pannon Televízió Közügyek című műsorának nyilatkozva megerősítette, hogy a vírus aktivitása Szerbiában jelenleg gyenge, de vigyáznunk kell, mert a környező országokban folyamatosan emelkednek az esetszámok.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakember: „Jelenleg a vírus aktivitásának alacsony szintjén stabilizálódtunk, de a helyzet továbbra is instabil, vagy inkább bizonytalan. Elsősorban azért, mert a vírus továbbra is jelen van, amit azon a megfigyelésen keresztül is észlelünk, amelyet végzünk, úgy az iskolákban, mint a nemzetközi utazók körében. Van vírusbehozatal, ez bizonyított, és a vírus az iskolákban is megjelent. Mindenhol, ahol úgy gondoljuk, hogy könnyű az átvitel, ott – hogy úgy mondjam – akadályokat állítottunk a vírusnak, hogy minél jobban lelassítsuk a terjedését. A helyzet azonban továbbra is bizonytalan, elsősorban azért, mert a környező országokban egyre inkább növekszik az aktivitása.”

koronavírus
járvány
adatok
fertőzöttek
Dr. Predrag Kon

Most

20:30, Frissítve: 21:11

Európai koronavírus-járvány körkép

Emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe Ausztriában, emelkedik a halálesetek száma Csehországban.
17:18, Frissítve: 19:47

Vereséget szenvedett a TSC

2:0-ás vereséget szenvedett a TSC Belgrádban a szerb labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az FK Voždovac vendégeként.

Népszerű