Ugrás a tartalomra
ru.usembassy.gov

Szerbia segítséget kap az Amerikai Egyesült Államoktól

2020.03.28
20:17
Forrás
Szerbiai RTV
Anthony F. Godfrey, az Egyesült Államok belgrádi nagykövete elmondta, országa készen áll, hogy segítséget nyújtson Szerbiának.

Hozzátette, igaz, hogy az USA is a koronavírussal küzd jelenleg, de a barátok dolga az, hogy segítsenek egymáson. Az Egyesült Államok 274 millió dolláros alapot hozott létre a koronavírus-járvánnyal küzdő országok megsegítésére. Godfrey hozzátette, a szerb kormány már leadta a legszükségesebb dolgokat tartalmazó listáját, amelyek beszerzését az USA ebből az alapból fogja finanszírozni.

Szerbia és az Amerikai Egyesült Államok mind a két világháborúban szövetségesek voltak és most is vállvetve harcolnak az egészségügyi válság idején - hangsúlyozta Egyesült Államok belgrádi nagykövete.

Amerikai Egyesült Államok
Anthony F. Godfrey
belgrádi nagykövet
támogatások
Szerbia

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.
14:08, Frissítve: 14:14

Pásztor István: Elfeledett mozgások válnak újra reálissá

Olyan mozgások válnak újra reálissá, a mindennapunk részévé, amelyeket már elfelejtettünk - mondta Közügyek című műsorunk felvételén Pásztor István a tegnap megindított Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálataival kapcsolatban.
13:51, Frissítve: 13:58

Stabil Szerbia energetikai helyzete

Szerbia energetikai helyzete stabil az európai energiapiacok válsága ellenére, és mindent megtesznek azért, hogy ez így is maradjon - közölte a bányászati ​​és energiaügyi minisztérium.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően