Ugrás a tartalomra

A Szerbiába történő beutazáshoz negatív PCR-teszt kell, ami hamarosan drágul

2020.12.15
16:33
2020.12.16
10:38
Forrás
Szerbiai RTV
Elfogadta a szerb kormány a válságstáb javaslatát, így december 20-tól a külföldiek csak negatív PCR-teszttel, a szerb állampolgárok pedig 10 napos karanténkötelezettség mellett léphetnek be az ország területére, amennyiben nem rendelkeznek teszttel.

A külföldiek számára a PCR-teszt Szerbiában 18 ezer dinárba kerül, a szerb állampolgároknak pedig 6 ezer dinárba, de csak év végéig, január elsején ugyanis már 9 ezer dinárt kell fizetni, ha valaki teszteltetné magát.

A szerb kormány közleménye nem tér ki azokra, akik munkavállalás vagy egyéb ügyek miatt ingáznak, illetve arról sincs szó benne, hogy meddig tart majd az újabb óvintézkedés a határokon.

karanténkötelezettség
PCR-teszt
Szerbia
hivatalos

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.