Ugrás a tartalomra
Pixabay/Chickenonline/illusztráció

A szerbiaiak 53%-a támogatja az uniós csatlakozást

2021.11.16
15:29
2021.11.16
15:39
Forrás
021.rs
A nyugat-balkáni országok polgárainak nagy többsége támogatja az uniós csatlakozást, ez alól csak Szerbia képez kivételt.

A közvélemény-kutatás szerint a szerbiai polgárok 53 százaléka nyilatkozott az uniós csatlakozás mellett, míg ellene 43 százalék.

A csatlakozás iránt a legnagyobb a támogatás, mintegy 94 százalékos az albánok körében, 90 százalékos a koszovóiak, 83-83 százalékos a montenegrói és bosznia-hercegovinai polgárok körében, valamint az észak-macedónok 79 százaléka támogatja a csatlakozást.

A régió polgárai úgy vélik, hogy a csatlakozás a legjobb opció országuk számára, egyedül a szerbiai polgárok helyezték előrébb a gazdasági integrációt a teljes jogú tagsággal szemben.

Szerbia
Nyugat-Balkán
Európai Unió
EU
csatlakozás

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.