Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Színvonalas oktatás, korszerű épület Szabadkán

2022.09.21
19:00
2022.09.21
20:57
Forrás
Pannon RTV
Teljesen megújult a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épülete. Nagyobb, modernebb és felszereltebb lett, egyebek mellett tornatermet is kapott.

Az intézmény felújítását a magyar kormány biztosította. Az ünnepélyes átadó szeptember elején megtörtént, Novák Katalin, Magyarország államfője is részt vett az eseményen. Október elejétől pedig a hallgatók birtokukba is vehetik az impozáns épületet.

Pannon RTV

Az állami intézmény kezdetben csak okleveles, majd mester óvópedagógusokat és tanítókat képzett és nevelt ki, mára azonban a szakok bővültek: okleveles kommunikátorok és kollégiumi nevelők is tanulhatnak itt, magyar nyelven.

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
MTTK

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.