Ugrás a tartalomra
Pixabay

Támogatás a második és harmadik gyermek után

2021.12.29
13:38
Forrás
Szerbiai RTV
A 2022 január elseje után születendő második és harmadik gyermek után 100 ezer dinár egyszeri támogatást kapnak a családok az államtól - ez a döntés született szociális kérdésekkel illetékes bizottság ülésen.

Ratko Dmitrović demográfiával megbízott miniszter a parlamenti bizottság ülésén elfogadta a módosításokat, amelyekkel a gyermekkel rendelkező családok segítését határozza meg. Emellett érvényben marad az, hogy a második gyermekét szülő anya két éven keresztül havi 10 ezer dinárra jogosult, a harmadik gyerek után pedig továbbra is havi 12 ezer dinárt kap a család, 10 éven keresztül. Azok az édesanyák, akik ikreket szülnek, egyszeri 400 ezer dináros segélyt kapnak, míg hármas ikrek esetében ez az összeg 500 ezer dinár lesz. A témáról a parlament mai ülésén szavaznak.

család
támogatás
gyerek
gyerekek

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű