Ugrás a tartalomra

Tanszercsomag és iskolatáska az újvidéki kisdiákoknak

2023.08.31
20:06
Forrás
Pannon RTV
Tanszercsomagot és iskolatáskákat osztottak az elsős kisdiákoknak az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.

Az MNT, valamint Magyarország Kormánya támogatásának köszönhetően 24 elsős vehette át az ajándékot, akik Újvidék valamely három általános iskolájában kezdik meg a tanévet. Számos ösztöndíjprogram és utazási költségtérítések is segítik a magyar ajkú újvidéki gyermekeket a bölcsődétől egészen az egyetemig az MNT, a Magyar Kormány, valamint a helyi önkormányzat támogatásával. Az Újvidéki Magyar Oktatásért projekt 2009 óta támogatja az oktatási és nevelési intézményeket Újvidéken – hangsúlyozta Vicsek Annamária oktatási államtitkár és egyben a projekt vezetője.

”Itt valójában a bölcsődés korosztálytól kezdve, a baba-mama klubok beindításával kezdődött az egész történet, ami aztán kinőtte magát a ringató foglalkozásokká, amiket a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartunk, és valójában minden olyan projekt, különböző támogatók vagy különböző szervezetek jóvoltából, ami az újvidéki magyarságot erősíti, az újvidéki magyar oktatást, nevelést erősíti meg, ezt igyekszünk bekapcsolni, és egy füzérként összefogni. Ez látszódott a mai napon is, amikor az MNT iskolai tanszercsomagjainak, illetve a Rákóczi Szövetség iskolatáskáinak a kiosztása történt.”

tanszercsomag
csomagosztás
Vicsek Annamária
VMSZ
Újvidék
MNT
oktatási államtitkár
magyar kormány

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.