Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Tehetséges műszaki főiskolások kaptak ösztöndíjat

2019-10-17
18:56
2019-10-17
19:53
Forrás
Pannon RTV
180 ezer dinár értékű ösztöndíjjal jutalmazott három Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatót a Studio Present vállalat.

Céljuk a fiatal és tehetséges hallgatók munkájának elismerése és támogatása. A szabadkai főiskola és a cég között már évek óta kiváló az együttműködés.

Örömmel vette át a díjat, az a három főiskolai hallgató, akik szorgalmukkal és tudásukkal kiérdemelték a szabadkai Studio Present információs technológiával foglalkozó cég elismerését és támogatását. A fiatal tehetségek számára sokat jelent ez a pénzösszeg a tanulmányuk befejezéséhez.

Martina Stantić, hallgató, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: Az ösztöndíjat olyan hasznos dolgokra szeretném elkölteni, amelyek a tanulmányaimban tudnak segíteni, és amely már nem tart sokáig. Mindenképp nagy segítséget jelent, amire egyáltalán nem számítottam.

A pénzösszeggel Bojčić Dániel szorgalmát és igyekezetét is jutalmazta a cég. Jelenleg gyakornok a Studio Presentnél: Az iskolában főleg átlagosabb dolgokkal foglalkozunk, mint például HTMN, CSS. Mindenbe betekintést nyerünk. Itt pedig REACT- developer vagyok.

Zvonimir Rudinski elégedett a cég által nyújtott lehetőségekkel, a jövőben is itt tervez maradni: Azt tervezem, hogy Szerbiában maradok, azon belül is Szabadkán, mert úgy látom, hogy sok a lehetőség.

A vállalat segítséget nyújt a fiatalok számára a tanulmányokkal járó kiadások finanszírozására.

Vladimir Čočović, marketing menedzser, Studio Present: „Az ösztöndíjazás célja, hogy támogassuk a fiatal és tehetséges hallgatókat, és anyagi lehetőséget adjunk, hogy képezzék magukat.”

Fürstner Igor a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója elmondta, hogy az iskola nem szab ki semmilyen kritériumot, ezeket a cégek határozzák meg, ők döntik el, hogy melyik diák érdemli ki a támogatást: „A főiskolán nem szabunk külön kritériumokat, hanem ezt az iparnak, a vállalatoknak hagyjuk meg. Gondolom, ez sokkal jobb megoldás, mert ők jobban tudják, hogy nekik ki kell, mint ahogy mi tudnánk esetleg megítélni.”

A cég a közeljövőben új ösztöndíjpályázatokat ír ki, és bíznak abban, hogy minél több tehetséges hallgató választja vállalatukat.

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Fürstner Igor
Studio Present
ösztöndíj

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.