Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Tehetséges műszaki főiskolások kaptak ösztöndíjat

2019-10-17
18:56
2019-10-17
19:53
Forrás
Pannon RTV
180 ezer dinár értékű ösztöndíjjal jutalmazott három Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatót a Studio Present vállalat.

Céljuk a fiatal és tehetséges hallgatók munkájának elismerése és támogatása. A szabadkai főiskola és a cég között már évek óta kiváló az együttműködés.

Örömmel vette át a díjat, az a három főiskolai hallgató, akik szorgalmukkal és tudásukkal kiérdemelték a szabadkai Studio Present információs technológiával foglalkozó cég elismerését és támogatását. A fiatal tehetségek számára sokat jelent ez a pénzösszeg a tanulmányuk befejezéséhez.

Martina Stantić, hallgató, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: Az ösztöndíjat olyan hasznos dolgokra szeretném elkölteni, amelyek a tanulmányaimban tudnak segíteni, és amely már nem tart sokáig. Mindenképp nagy segítséget jelent, amire egyáltalán nem számítottam.

A pénzösszeggel Bojčić Dániel szorgalmát és igyekezetét is jutalmazta a cég. Jelenleg gyakornok a Studio Presentnél: Az iskolában főleg átlagosabb dolgokkal foglalkozunk, mint például HTMN, CSS. Mindenbe betekintést nyerünk. Itt pedig REACT- developer vagyok.

Zvonimir Rudinski elégedett a cég által nyújtott lehetőségekkel, a jövőben is itt tervez maradni: Azt tervezem, hogy Szerbiában maradok, azon belül is Szabadkán, mert úgy látom, hogy sok a lehetőség.

A vállalat segítséget nyújt a fiatalok számára a tanulmányokkal járó kiadások finanszírozására.

Vladimir Čočović, marketing menedzser, Studio Present: „Az ösztöndíjazás célja, hogy támogassuk a fiatal és tehetséges hallgatókat, és anyagi lehetőséget adjunk, hogy képezzék magukat.”

Fürstner Igor a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója elmondta, hogy az iskola nem szab ki semmilyen kritériumot, ezeket a cégek határozzák meg, ők döntik el, hogy melyik diák érdemli ki a támogatást: „A főiskolán nem szabunk külön kritériumokat, hanem ezt az iparnak, a vállalatoknak hagyjuk meg. Gondolom, ez sokkal jobb megoldás, mert ők jobban tudják, hogy nekik ki kell, mint ahogy mi tudnánk esetleg megítélni.”

A cég a közeljövőben új ösztöndíjpályázatokat ír ki, és bíznak abban, hogy minél több tehetséges hallgató választja vállalatukat.

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Fürstner Igor
Studio Present
ösztöndíj

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.