Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Tele a kórházak Belgrádban, többen elhunytak az éjjel Szerbia több városában is

2020-07-12
11:20
2020-07-12
11:38
Forrás
Pannon RTV
Nišben négy, Novi Pazarban 3, Kraljevóban 1 áldozata volt a fertőzésnek az elmúlt éjjel. A Covid-hálózatba először kapcsolódik be hétfőtől a belgrádi Reumatológiai Intézet.

Továbbra sincs javulás, egy nap alatt újabb 345 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Szerbiában - a tegnap délutáni adatok szerint. 24 óra alatt 12-vel nőtt azok száma, akik bizonyítottan a kór következményeként vesztették életüket. A lélegeztetőgépekre kapcsolt betegekből is több van, 139-en szorulnak ilyen kezelésre.

A kórházi ápolásra szoruló, koronavírussal fertőzött betegek egyre növekvő száma miatt a belgrádi Bežanijska kosa Klinikai Központban jelenleg több száz (300) beteget kezelnek közepes és súlyos klinikai képpel - mondta Marija Zdravković, az intézet igazgatója.

„Az átlagéletkor valahol 50 év körül van, de most még kevesebb. 52 év átlagéletkorral indultunk, most pedig a statisztikai átlagunk 47 év, tehát egyre inkább a fiatalabb életkor felé haladunk.”

A belgrádi klinikai központ igazgatója kiemelte: a náluk elhelyezett betegek kezelésre szorulnak, és közülük minden tizedik van intenzív osztályon.

Közben Šabacon is egyre hosszabbak a sorok a helyi covid-kórház előtt. Jasmina Stanković, a helyi egészségház igazgatója elmondta, hogy július eleje óta megduplázódott a koronavírusos tünetekkel rendelkező páciensek száma.

„Július 6. óta kapjuk a teszteket, és az analíziseket az Állategészségügyi Speciális Intézetben végzik el. Naponta 80-90 tesztet végzünk, amennyi az egészségházunk laboratóriumának a kapacitása.”

A šabaci egészségház igazgatója kiemelte: az eredmények már másnap megvannak, ami fontos, hiszen így gyorsan ki tudják szűrni a Covid-fertőzötteket.

kórház
Belgrád
koronavirus
fertőzött
járvány

Most

12:33, Frissítve: 12:50

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.