Ugrás a tartalomra
Public Domain Pictures

Tetemes pénzbírsággal sújtják a petárdázókat

2017.12.09
23:36
2017.12.10
00:26
Forrás
VajdaságMA, Tanjug
A közrendről szóló törvény módosítását, amely jóval magasabb, 50 ezer és 100 ezer dinár közötti pénzbüntetést irányoz elő a petárdázóknak, várhatóan még az újévi ünnepek előtt elfogadja a parlament.

A hatályos törvény ezekben az esetekben 10 ezer és 50 ezer dinár közötti büntetést irányozott elő. Drasztikusan megemelik az “örömlövések” büntetését is, az ilyen lövöldözésért 100 ezer és 150 ezer dinár közötti pénzbírság szabható ki.

A rendőrség igazgatója elmondta, bízik abban, hogy a megemelt pénzbüntetés hatékony visszatartó erő lesz ahhoz, hogy csökkenjen az ilyen szabálysértések száma, amelyeknek minden évben nagyon sok sérültje van. Vladimir Rebić szerint a törvény módosítását a parlament már a jövő héten elfogadja.

Szerbia
pénzbírság
petárda
törvény

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.