Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Tiszával ismerkednek a konduktív nevelésben részesülő fiatalok

2019-06-24
20:16
2019-06-24
20:21
Forrás
Pannon RTV
Kenus vízi táborban vesznek részt hétfőtől a zentai és környékbeli, valamint a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara által, konduktív nevelésben részesülő fiatalok.

A tábor lényege a barátkozás, illetve rekreáció mellett, hogy a résztvevők megismerjék a Tiszát és a folyóhoz kötődő életet. A tábor hétfőtől szombatig tart, amelynek megvalósításában aktív partner a helyi Tiszavirág Kajak Klub is.

Túri Ibolya, táborvezető, tanár, Semmelweis Egyetem Pető András Kar, Budapest, Magyarország: „Gyerekek és felnőttek, a konduktív nevelésben részt vevő, illetve volt neveltjeink azok, akik érkeztek Zentára, és nagy örömmel és kíváncsisággal várjuk azokat a gyerekeket, akik, mint helyiek bekapcsolódnak ebbe a programba. Annyit lehet tudni rólunk, hogy mintegy 10 éve kezdtük meg az adaptív evezés programot Magyarországon, ami azért alapvetően nem központi idegrendszeri sérültekre kifejlesztett sportág, de a konduktív nevelésben tanultaknak mindenképpen egy adaptív alkalmazására nyílik lehetőség.”

Tisza
Zenta
Pető
konduktív nevelés

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.