Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Tiszával ismerkednek a konduktív nevelésben részesülő fiatalok

2019-06-24
20:16
2019-06-24
20:21
Forrás
Pannon RTV
Kenus vízi táborban vesznek részt hétfőtől a zentai és környékbeli, valamint a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara által, konduktív nevelésben részesülő fiatalok.

A tábor lényege a barátkozás, illetve rekreáció mellett, hogy a résztvevők megismerjék a Tiszát és a folyóhoz kötődő életet. A tábor hétfőtől szombatig tart, amelynek megvalósításában aktív partner a helyi Tiszavirág Kajak Klub is.

Túri Ibolya, táborvezető, tanár, Semmelweis Egyetem Pető András Kar, Budapest, Magyarország: „Gyerekek és felnőttek, a konduktív nevelésben részt vevő, illetve volt neveltjeink azok, akik érkeztek Zentára, és nagy örömmel és kíváncsisággal várjuk azokat a gyerekeket, akik, mint helyiek bekapcsolódnak ebbe a programba. Annyit lehet tudni rólunk, hogy mintegy 10 éve kezdtük meg az adaptív evezés programot Magyarországon, ami azért alapvetően nem központi idegrendszeri sérültekre kifejlesztett sportág, de a konduktív nevelésben tanultaknak mindenképpen egy adaptív alkalmazására nyílik lehetőség.”

Tisza
Zenta
Pető
konduktív nevelés

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.