Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Tíz magyar kisdiák az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskolában

2020.09.01
12:01
2020.09.01
16:55
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken, a Petőfi Sándor Általános Iskolában 10 magyar nyelven tanuló elsős kisdiák kezdte meg a tanulást. A gyerekek a járványügyi intézkedésekhez alkalmazkodva vehetnek részt az órákon.
Pannon RTV/Juhász Géza

Összesen 182 elsős kisdiák kezdte meg a tanévet az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskolában. A gyerekek az előírásokat betartva foglalták el az osztálytermeket.

Pannon RTV/Juhász Géza

Az újvidéki kisdiákok védőmaszkban vonultak végig az oktatási intézmény folyosóin. A szülők nem léphettek be az iskola épületébe, ezért a gyerekeket a tanítók kísérték a tantermekbe. Az elsősök fogadására egy nappal a tanítás kezdete előtt került sor, így a kisdiákok az első órájukon már megismerték a tanítókat.

Dósa Renáta, tanító, Petőfi Sándor Általános Iskola, Újvidék: „Szerintem elég gyorsan be tudnak illeszkedni, ebben is nagy segítségükre leszek. Tegnap még egy kicsit meg voltak szeppenve, azonban később, a végére már nagyon jó lett a hangulat, és érdeklődőek voltak.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az újvidéki iskolában az elsős kisdiákokat 14 csoportba osztották.

Argyelán Zoltán, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Újvidék: „Hét osztályunk van, és felezzük az osztályokat, úgyhogy az elsősök fogadása is így zajlott. Az első váltás az imént jött be az iskolába, és kezdte meg az első óráját. Meg vagyunk elégedve. Úgy szerveztük át az iskola életét, hogy a délelőtti váltásban csak a kicsik, a délutániban pedig az ötödiktől a nyolcadik osztályosokig vannak.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A város jóvoltából az iskola védőmaszkokat és fertőtlenítőszereket is kapott. Az oktatási intézménynek mintegy 1500 diákja van. Eddig csak 30 szülő kérvényezte az oktatást kizárólag online módszerrel.

iskola
Újvidék
Petőfi Sándor Általános Iskola
intézkedések
magyar
elsős
kisdiák
védőmaszk
fertőtlenítőszer

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű