Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Több laboratóriumban lesz koronavírus-tesztelés

2020-08-06
17:48
2020-08-06
18:02
Forrás
Közlemény
Növelni fogják azon laboratóriumok számát, amelyekben engedélyezett lesz a koronavírus-tesztelés. Erről a szerb kormány döntött.

A döntés vonatkozik olyan egészségügyi intézmények laborjaira és minden állami tulajdonban lévő mikrobiológiai laboratóriumra is, amelyekben állategészségügyi, élelmiszer-biztonsági és minőségellenőrzési feladatokat végeznek.

A kormány tagjai emellett rendeletet fogadtak el a kulturális és művészeti rendezvényekről, amelyeket a koronavírus miatt törölni kellett. Ennek értelmében az adott eseményre megvásárolt jegyeknek vagy visszaválthatónak kell lenniük, vagy felhasználhatóak lehetnek majd bármely más, az adott szervezet által rendezett eseményre a következő év december 31-éig. 

laboratórium
koronavírusteszt
Szerbia

Most

08:29

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.
06:58, Frissítve: 08:49

Engedélyezték a kínai vakcinát Szerbiában

Pavle Zelić, a szerbiai gyógyszerügynökség illetékese bejelentette, hogy a törvény által előirt összes feltétel teljesült ahhoz, hogy a Sinopharm cég koronavírus elleni védőoltását alkalmazzák az országban.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.