Ugrás a tartalomra

Több mint 3000 egészségügyi dolgozó betegedett meg, nincs újabb korlátozás

2020.12.11
08:24
2020.12.12
09:05
Forrás
Szerbiai RTV, covid19.rs, Vajdasági RTV, bolnicasubotica.com
Nem hozott újabb intézkedéseket a szerbiai válságstáb, december 15-ig, keddig maradnak érvényben a jelenlegi korlátozások. 3107 orvos és nővér fertőződött meg országos szinten koronavírussal, közülük 76-an szorulnak kórházi kezelésre.

15:20 - A korábbiakhoz képest csökkent a napi fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában Szerbiában. Mára 6534 koronavírusos beteget regisztráltak. Egy nap alatt egyébként mintegy 20 ezer tesztet végeztek. Így ez azt jelenti, hogy mintegy 33 százalékos a pozitív esetek aránya. Csökkent a lélegeztetőgépen lévő betegek száma is. Tegnaphoz képest 4-gyel kevesebb páciensről gondoskodnak így, 319-en vannak gépen. Kórházi kezelésre 8667-en szorulnak, 70-nel többen mint tegnap. A járvány kezdete óta már több mint 2 millió tesztet végeztek el az országban.

14:45 - 191 koronavírusos beteget kezelnek a Szabadkai Közkórház Covid-részlegein

Csütörtökön ez a szám 197 volt. Az elmúlt 24 órában 85 tünetekkel rendelkező beteget vizsgáltak meg a kórházban, és 22 pácienst benntartottak kezelésen, míg 28 eddig ott lábadozó személyt otthoni házi karanténba küldtek. A kórházban fekvő betegek közül 19 személy állapota súlyos, ők intenzív terápiát kapnak, és közülük 15-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva - áll a napi tájékoztatóban.

14:30 - Vajdaságban 794 új koronavírusos személyt regisztráltak az elmúlt 24 órában

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet napi jelentése szerint a tartományban jelenleg 40.349 esetet tartanak nyilván. Ebből Újvidéken 11.500, Pancsován 4300, Szabadkán 2700, Nagybecskereken pedig 2500 bizonyítottan fertőzött személyt regisztráltak. A többi nagyobb településen ezer körüli a fertőzöttek száma.

14:00 - Rendkívüli helyzetet hirdettek Zenta község területén a romló járványügyi helyzet miatt. Jelenleg 250 aktív fertőzöttet jegyeznek a község területén.

12:00 - 3107 orvos és nővér fertőződött meg országos szinten koronavírussal, közülük 76-an szorulnak kórházi kezelésre - jelentette ki Mirsad Đerlek. A szerb egészségügyi államtitkár elmondta, az ünnepi időszakban az emberek alig várják, hogy találkozzanak egymással. Ezeknek a találkozóknak a számát kell csökkentenünk, annak érdekében, hogy ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani a vírus terjedését - fogalmazott a szakember. Hozzátette, a külföldről hazatérő emberek számára házi karantén bevezetését szorgalmazza. Az újévvárás kapcsán felelősségvállalásra szólította fel az embereket. Szerinte nem igazságos, hogy míg mások összejöveteleket szerveznek, addig az egészségügyi dolgozók a családjuktól távol töltik az ünnepeket. Továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy az ünnepségek mellőzésével hamarabb véget vethetnénk a koronavírus ellen vívott harcnak. 

10:20 - Nem hozott újabb intézkedéseket a szerbiai válságstáb, december 15-ig, keddig maradnak érvényben a jelenlegi korlátozások. A válságstáb mai ülésén áttekintették a járványhelyzetet tekintettel a közelgő ünnepekre. Szó volt a külföldről hazatérők kötelező karanténba vonulásáról, illetve a kötelező PCR-tesztről, azonban erről még nem döntöttek. A válságstáb következő ülése hétfőn lesz, akkor derülhetnek ki a december 15-e utáni intézkedések. Délután háromkor sajtótájékoztatót tartanak, addig Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter összeül a covid-kórházak igazgatóival. Az egészségügyi szakemberek szerint Szerbia jelenleg a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán van, napi szinten mintegy 8 ezer új fertőzöttel.

Szerbia-szerte 8.594 koronavírus-fertőzött beteget kezelnek kórházban, ami 105-tel több a csütörtöki adathoz képest. 323 személy szorul mesterséges lélegeztetésre.

A csütörtöki szerbiai adatok:

kórház
koronavírus
járvány
fertőzött
egészségügyi
orvos
koronavírus-járvány

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.