Ugrás a tartalomra

Tűzoltó-találkozó Szilágyin

2023.08.13
17:49
Forrás
Pannon RTV
Doroszló, Gombos, Kupuszina tűzoltói és a helyi önkéntesek vettek részt az eseményen.

A program reggeli gyülekezővel kezdődött az 1907-ben alakult Szilágyi Önkéntes Tűzoltó Testület otthona előtt. Ezt követően a falu központjában ünnepi felvonulást tartottak, a zászlófelvonással egyidőben pedig megkoszorúzták a templomkertben álló Szent Flórián-szobrot is, majd a program reggelivel, barátkozással és ügyességi játékokkal folytatódott.

Forgács Dénes, elnök, Szilágyi Önkéntes Tűzoltó Testület: „Egyrészt az őseink, amikor kitalálták, akkor ők ezt olyan szándékkal képzelték el, hogy ily módon a négy falunak a fiatalsága még jobban tud barátkozni, ismerkedni.”

A 80 éves Pintér László 1960 óta tagja a Gombosi Önkéntes Tűzoltó Testületnek. Elmondta, 10-15 évvel ezelőtt még 110 önkéntes tűzoltó volt a faluban.

Pintér László, Gombosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület: „Tegnap is éppen volt nálunk tűz, mikor megszólal a sziréna, bennem van az az érzés, hogy meg kell jelennem, akkor bemegyek, de hát nem is engedik, hogy segítsek, semmit csináljak. Vannak fiatalok, hála Istennek, csak most már nagyon kevesen vagyunk.”

A Doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját.

Gellér László, parancsnok, Doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület: „Ami engem megérintett annak idején, az tulajdonképpen az, hogy önként, önként, benne van a szóban, megyünk más embereknek segíteni a vagyonát, ne adj Isten az életét menteni tűz, katasztrófa esetén.”

Ami az ügyességi játékokat illeti, a fiatalok két versenyszámban, vízipumpa kezelésében és stafétában, a kicsit idősebbek pedig kötélhúzásban mérték össze erejüket és tudásukat. A Magyar Nemzeti Tanács által támogatott találkozó a köszönőlevelek kiosztásával és közös ebéddel zárult.

tűzoltó
Szilágyi
találkozó
Doroszló
Gombos
Kupuszina
Magyar Nemzeti Tanács

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.