Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Új defibrillátorral gazdagodott a Zentai Közkórház

2022.03.09
14:47
2022.03.09
18:08
Forrás
Pannon RTV
Az adományt a Vajdasági Magyar Vadászok Társasága jóvoltából kapta meg a kórház gyermekosztálya.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A modern felszerelést szerdán vehette át a Zentai Közkórház igazgatónője, dr. Csáki Beáta, Brindza Lajostól, a Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának elnökétől. Emlékeztetett, 2020-ban jótékonysági fácánvadászatukkal Pál Gajódi Olivér gyógyítását tudták segíteni. Idén egy gyerekosztálynak szerettek volna adományozni.

Brindza Lajos, a Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának elnöke: „Különös célunk az, hogy mindig gyerekeket és gyerekosztályokat próbáljunk támogatni, és hogyha ezt tradícióvá tudjuk tenni, akkor minden december 27-én meg fogjuk ismételni ezt a jótékonysági vadászatot, sőt ha lehet, akkor megpróbáljuk azt is, ha nagyobb lesz az érdeklődés, hogy akár Vajdaságban is egytől több színhelyen is lezajlódjon ez a vadászat.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A defibrillátor a gyerekosztályon kap helyet. Értéke mintegy félmillió dinár.

Dr. Csáki Beáta, a Zenta Közkórház igazgatója: „A zentai kórház minden adományt örömmel fogad, örültünk a megkeresésüknek, amikor kérdezték, hogy mire van szükségünk, és azt szerettük volna, hogy a gyermekosztálynak is legyen egy korszerű készüléke, mivel az osztály a szülészeti és nőgyógyászati épület keretein belül tevékenykedik.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az adományötlet Magyarországról származik, Fejes László sportvadásztól.

Dr. Vickó Ferenc egészségügyi államtitkár: „Tudtuk, hogy egy pár éve a zentai kórház próbált hozzájutni ehhez a defibrillátorhoz, de soha nem jutott esély arra, hogy ez meglegyen, egy félmillió dináros befektetés, tehát nem is olyan nagy. Ez a vadásztársáság számára elérhetőnek nézett ki, úgyhogy örülünk annak, hogy annak a vadászatnak a kereteiben össze is jött az 500 ezer dinár.”

A jótékonysági fácánvadászatot 65 támogató segítette, így könnyen összejött a kívánt összeg.

Zentai Közkórház
adomány
defibrillátor
Vickó Ferenc
Csáki Beáta
Brindza Lajos

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.