Ugrás a tartalomra

Új kinevezések a Szabadkai Egyházmegyében

2023.07.13
15:17
2023.07.14
08:07
Forrás
Közlemény
Kinevezéseket, felmentéseket és áthelyezéseket hagyott jóvá Fazekas Ferenc, a Szabadkai Egyházmegye egyházmegyei kormányzója.

A döntés alapján Magyar Zsolt, a budiszavai Rózsafüzér Királynője Plébánia, valamint a hozzátartozó kátyi Szent Máté vikária és a kaboli Szent Imre misézőhelyen, plébániai kormányzói megbízatása alól felmentést kapott és a magyarkanizsai Szent Őrangyalok Plébániában kisegítő lelkészi kinevezést kapott. Helyére Zsellér Attila lép, akit eddigi feladatai megtartása mellett bízták meg az említett plébánia vezetésével.

Serfőző Dezső, az adai Szentháromság Plébánia kápláni megbízatása alól felmentést kapott és az újvidéki Mária Neve plébániába kápláni kinevezést kapott. Kara Nándor, a kishegyesi Szent Anna Plébániába kisegítő lelkészi kinevezést kapott. A szabadkai Paulinum Püspöki Klasszikus Gimnázium és Diákotthon új megbízott igazgatót kapott Fehér Tivadar személyében.

Szabadkai Egyházmegye
Fazekas Ferenc
Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Kollégium

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.