Ugrás a tartalomra

Újabb 10 ezer adag vakcina érkezett Szerbiába

2021.01.26
13:19
2021.01.26
17:19
Forrás
Pannon RTV
Tegnap 11700, ma újabb 10 ezer adag vakcina érkezett Szerbiába. Jövő hétfőn pedig további 9300 adag vakcina várható - jelentette be Mirsad Đerlek.

Az egészségügyi államtitkár hozzátette: február 15-én 40900, február 22-én pedig újabb 46800 adag érkezik majd az országba. Egyébként mától csak azok a polgárok vehetik fel a koronavírus elleni vakcinát, akik regisztráltak az e-Uprava oldalán vagy telefonos úton és időpontot is kaptak.

Đerlek hozzátette, holnap a Belgrádi Vásár területén 6 ezer személyt terveznek beoltani.

"Februárban körülbelül 105300 adag Pfizer érkezik. Hét nap múlva 250000 adag Sputnyik V-re számítunk. A végéhez közelednek a tárgyalások az AstraZeneca-val is 800000 adagról, Lengyelországon keresztül, amit az elnök is bejelentett és természetesen további kínai oltásokra is számítunk."

Aleksandar Vučić Instagram-profilján videoüzenetében jelentette be ma reggel, hogy újabb 10 ezer oltást kapott az ország. Sikeresek leszünk, és együtt nyerünk - fogalmazott Vučić.

"A világ ma olyan, mint a Titanic. A gazdagok megkísérelték, hogy a mentőcsónakokat csak önmaguknak sajátítsák ki, a tehetősek és a nagyok. Bennünket pedig minden nélkül magunkra hagynának, hogy elsüllyedjünk a Titanickal együtt. Mi életerős nép vagyunk. Harcolni fogunk a fennmaradásunkért. Harcolunk Szerbia életéért, és ez sikerülni fog. Ezért szeretném önöket tájékoztatni, hogy reggel újabb tízezer adag vakcina érkezett, ezek már itt vannak, Belgrádban. Együtt sikerülni fog, győzni fogunk."

vakcina
Szerbia
Mirsad Đerlek
Pfizer

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.