Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Újabb 10 ezer adag vakcina érkezett Szerbiába

2021-01-26
13:19
2021-01-26
17:19
Forrás
Pannon RTV
Tegnap 11700, ma újabb 10 ezer adag vakcina érkezett Szerbiába. Jövő hétfőn pedig további 9300 adag vakcina várható - jelentette be Mirsad Đerlek.

Az egészségügyi államtitkár hozzátette: február 15-én 40900, február 22-én pedig újabb 46800 adag érkezik majd az országba. Egyébként mától csak azok a polgárok vehetik fel a koronavírus elleni vakcinát, akik regisztráltak az e-Uprava oldalán vagy telefonos úton és időpontot is kaptak.

Đerlek hozzátette, holnap a Belgrádi Vásár területén 6 ezer személyt terveznek beoltani.

"Februárban körülbelül 105300 adag Pfizer érkezik. Hét nap múlva 250000 adag Sputnyik V-re számítunk. A végéhez közelednek a tárgyalások az AstraZeneca-val is 800000 adagról, Lengyelországon keresztül, amit az elnök is bejelentett és természetesen további kínai oltásokra is számítunk."

Instagram

Aleksandar Vučić Instagram-profilján videoüzenetében jelentette be ma reggel, hogy újabb 10 ezer oltást kapott az ország. Sikeresek leszünk, és együtt nyerünk - fogalmazott Vučić.

"A világ ma olyan, mint a Titanic. A gazdagok megkísérelték, hogy a mentőcsónakokat csak önmaguknak sajátítsák ki, a tehetősek és a nagyok. Bennünket pedig minden nélkül magunkra hagynának, hogy elsüllyedjünk a Titanickal együtt. Mi életerős nép vagyunk. Harcolni fogunk a fennmaradásunkért. Harcolunk Szerbia életéért, és ez sikerülni fog. Ezért szeretném önöket tájékoztatni, hogy reggel újabb tízezer adag vakcina érkezett, ezek már itt vannak, Belgrádban. Együtt sikerülni fog, győzni fogunk."

vakcina
Szerbia
Mirsad Đerlek
Pfizer

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.