Ugrás a tartalomra

Újabb lövöldözés Hajdújáráson - VIDEÓK

2023.07.29
16:24
2023.07.29
22:06
Forrás
Pannon RTV
Nem sokkal az után, hogy falugyűlést tartottak a hét eleje óta tartó lövöldözésekkel és a környéken bujkáló migránsbandákkal kapcsolatban, újra sorozatlövésekről számoltak be a helyiek.

A hajdújárásiak Facebook-csoportjába számos beszámoló és videó került fel a péntek esti történésekről. Volt, aki a biztonsági kamera felvételeit osztotta meg, melyen jól hallhatók a hangos lövések.

Más vonuló migránsbandát rögzített. A fél 9 tájban készült felvételen látható, hogy több gyerek is van a lövöldözések helyszíne felé tartó társaságban. A videó készítője médiaházunknak azt mondta, az este folyamán több ilyen banda is elvonult a faluban.

Egyes beszámolók szerint az egész erdős övezetben hallani lehetett lövéseket.

Szarapka István: Körülbelül 9 óra magasságában elkezdődött és sorban mindenhol lövések hallatszódtak. Automata fegyverekből, pisztolyokból.
- Hogyan reagált a helyi lakosság?
- Amit meg tudtunk tenni, a hatóságoknak jelentettük az esetet. Ahova tudtak kiértek, nyugtatták az embereket hogy ne féljünk, itt vannak. Félünk, nem tudunk mit kezdeni.

Szabó Gábor otthona közelében is rendszeresek a lövöldözések.

Ezt a golyót a hétfő esti helyszínen találtuk, ami itt történt közvetlenül a házunk mellett. Igazság szerint a kisfiam találta meg az utcán. Kijön velünk, amikor mi is kijövünk. Itt találta meg a fűben.
- Hogyan élitek meg ti és a környékbeliek a történéseket?
- Nagyon rosszul viseljük, főleg, mert minden nap történnek a lövöldözések. A rendőrség beavatkozását nem igen vettük észre. Csak tisztességes távolságról, közelebb nem jöttek.

Baka Ferenc a napokban többször is arra panaszkodott, hogy a rendőrség nem reagál a segélyhívásaira. Péntek este, amikor ismét lövöldözés volt a háza közelében, azt mondja válaszoltak a hívásaira. Fél órán belül jöttek is, szirénáztak a kapuban. Kiabáltak, hogy jöjjek ki. Kijöttem és mondták, hogy nyugodjunk meg. Lesznek még lövöldözések, de itt vannak, kordában tartják a migránsokat. Nyugodtan aludjunk, ha tudunk.

A palicsi Jaksa Richárd szintén arról számolt be stábunknak, hogy nap, mint nap fegyverropogást hall a háza környékén. Azt mondja látja, hogy a taxisok folyamatosan szállítják a migránsokat az erdőkbe. A rendőrség nem igazán csinál semmit. Az emberek magukra vannak hagyva. Félelmükben. A gyerekeket nem engedik ki, mert félnek, hogy valami probléma lesz. Ez nem jó.

A helyi lakosok félnek. Attól tartanak, előbb-utóbb valaki a helyiek közül is megsérül. Médiaházunk hivatalos rendőrségi tájékoztatást még nem kapott a tegnap esti hajdújárási történésekkel kapcsolatban.

Hajdújárás
migráns
migránslövöldözés
migráció
lövöldözés

Most

15:50, Frissítve: 17:11

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.