Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Újabb támogatások Szerbiának

2020.10.28
13:49
Forrás
agrosmart.net
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, valamint az Európai Unió tovább bővíti a szerbiai kis- és közepes vállalatok támogatását.

10 millió euró értékű hitelt hagytak jóvá a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének növelésére. A bejelentés szerint a támogatás a koronavírus-járvány idején és utána sem veszíti érvényét. 

A kedvező hitelek lehetőséget nyújtanak a szerbiai kis- és közepes vállalatoknak az EU szabványainak megfelelő felszerelések beszerzéséhez és munkafolyamataik korszerűsítéséhez, melyeknek gyújtópontjában a minőség, a dolgozók egészsége és biztonsága, valamint a környezetvédelem áll. 

A 10 millió euró értékű hitel lehetővé teszi a vállalkozóknak, hogy könnyebben jussanak az építőiparban, a mezőgazdaságban és a feldolgozásban használatos gépekhez, felszerelésekhez, így növelve versenyképességüket. 

támogatás
EU
Európai Unió
Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank
Szerbia
építőipar
fejlesztés

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

A szerb olimpikonok 13. napja

A tokiói olimpia tizenharmadik napján a szerb olimpikonok közül a napot Strahinja Stefanović kajakozó indította, aki egyes 200 méteren nem jutott fináléba, összesítésben pedig a 11. helyen zárt.
19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.