Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Újabb támogatások Szerbiának

2020-10-28
13:49
Forrás
agrosmart.net
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, valamint az Európai Unió tovább bővíti a szerbiai kis- és közepes vállalatok támogatását.

10 millió euró értékű hitelt hagytak jóvá a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének növelésére. A bejelentés szerint a támogatás a koronavírus-járvány idején és utána sem veszíti érvényét. 

A kedvező hitelek lehetőséget nyújtanak a szerbiai kis- és közepes vállalatoknak az EU szabványainak megfelelő felszerelések beszerzéséhez és munkafolyamataik korszerűsítéséhez, melyeknek gyújtópontjában a minőség, a dolgozók egészsége és biztonsága, valamint a környezetvédelem áll. 

A 10 millió euró értékű hitel lehetővé teszi a vállalkozóknak, hogy könnyebben jussanak az építőiparban, a mezőgazdaságban és a feldolgozásban használatos gépekhez, felszerelésekhez, így növelve versenyképességüket. 

támogatás
EU
Európai Unió
Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank
Szerbia
építőipar
fejlesztés

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.