Ugrás a tartalomra
szülők
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Újszülötteket ajándékozott meg a szabadkai Vöröskereszt

2018-06-28
11:15
2018-06-28
17:06
Forrás
Pannon RTV
Az ajándékcsomagokban azok a kisbabák részesültek, akik május 8-a és 15-e között, a Vöröskereszt hetében születtek. Idén 43 csomagot osztottak ki.

Zádor május 10-én született, ezért ő is részesült a Vöröskereszt ajándékcsomagjában. Anyukája elmesélte, hogy mióta az apróság világra jött, folyamatos kiadásaik vannak, így nagy segítséget jelent a csomag. Bíró Judit: „Mivel nekünk ő az első gyermekünk, így mindent valójában most kellett megvásárolni. Babaágyra gondolok, ami elég nagy költség, a babakocsi szintén nagy költség, és persze a pelenka. Ő anyatejes, így tápra nincs szükségünk, de a babakocsi és az ágy elég nagy költség, és az apróságok, ruha. Mindig kell valami.

csomag tartalma

A Vöröskereszt világszerte május 8-án ünnepli megalakulásának napját. Idén azok, akik ezen a napon hozták világra a szabadkai kórházban gyereküket, külön ajándékban is részesültek. Dr. Segedinčev Lidija, titkárhelyettes, Vöröskereszt, Szabadka: „Az általunk adott ajándékok szerények. Ezek a csomagok tartalmaznak egy takarót, egy cumisüveget, rugdalózót és mindent, amit az anyák, azaz a szülők és a csecsemők mindig használnak, de főként a gesztusra fektetjük a hangsúlyt ezzel az akcióval.”

Idén 43 csomagot osztottak ki, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban ennyi baba született Szabadkán. Ebből 25 kislány és 18 kisfiú.

Szabadka
Vöröskereszt
újszülött

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.