Ugrás a tartalomra
szülők
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Újszülötteket ajándékozott meg a szabadkai Vöröskereszt

2018-06-28
11:15
2018-06-28
17:06
Forrás
Pannon RTV
Az ajándékcsomagokban azok a kisbabák részesültek, akik május 8-a és 15-e között, a Vöröskereszt hetében születtek. Idén 43 csomagot osztottak ki.

Zádor május 10-én született, ezért ő is részesült a Vöröskereszt ajándékcsomagjában. Anyukája elmesélte, hogy mióta az apróság világra jött, folyamatos kiadásaik vannak, így nagy segítséget jelent a csomag. Bíró Judit: „Mivel nekünk ő az első gyermekünk, így mindent valójában most kellett megvásárolni. Babaágyra gondolok, ami elég nagy költség, a babakocsi szintén nagy költség, és persze a pelenka. Ő anyatejes, így tápra nincs szükségünk, de a babakocsi és az ágy elég nagy költség, és az apróságok, ruha. Mindig kell valami.

csomag tartalma

A Vöröskereszt világszerte május 8-án ünnepli megalakulásának napját. Idén azok, akik ezen a napon hozták világra a szabadkai kórházban gyereküket, külön ajándékban is részesültek. Dr. Segedinčev Lidija, titkárhelyettes, Vöröskereszt, Szabadka: „Az általunk adott ajándékok szerények. Ezek a csomagok tartalmaznak egy takarót, egy cumisüveget, rugdalózót és mindent, amit az anyák, azaz a szülők és a csecsemők mindig használnak, de főként a gesztusra fektetjük a hangsúlyt ezzel az akcióval.”

Idén 43 csomagot osztottak ki, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban ennyi baba született Szabadkán. Ebből 25 kislány és 18 kisfiú.

Szabadka
Vöröskereszt
újszülött

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.