Ugrás a tartalomra

Útjavítás Csantavér és Orom között - várható az aszfaltos út kiépítése

2021.03.01
22:08
2021.03.01
22:22
Forrás
Pannon RTV
Ismét összefogtak a csantavéri és oromi termelők, hogy helyrehozzák a két falut összekötő mintegy 6 kilométeres földes utat.

Ez nem csak a szántóföldeik megközelítése miatt fontos, hiszen az úton a traktorokon és mezőgépeken kívül személyautók, áruszállító furgonok, sőt nagy teherautók is járnak. Amikor az út járhatatlan, kénytelenek a jóval hosszabb, 40 kilométeres aszfaltutat igénybe venni.

Magyarkanizsa község üzemanyaggal támogatja a munkálatokat. Emellett a termelők idén először felkérték a helyi magáncégeket is, hogy vegyenek részt valamilyen módon az út rendbe hozatalában.

Csantavér és Orom egy szerves közösséget képez, rokoni és gazdasági kapcsolatok fűzik egymáshoz az embereket, ezért ez az út nagyon fontos mindkét falu számára - mondta András Gyuricsin Attila, csantavéri tanácselnök.

A két település között sokan ingáznak. Vörös Róbert Csantavérről utazik naponta a munkahelyére Oromra. Ha elkészülne a két falu közötti 6 kilométeres út, sok időt és üzemanyagot takaríthatna meg.

A Csantavér és Oromi közötti út amiatt is nagyon fontos, mert összeköti Szabadka városát és Magyarkanizsa községet – hangsúlyozta Kern Imre. Szabadka alpolgármestere hozzátette, hogy a napokban újították fel a kiépítendő utak listáját a Szerbia Útjai Közvállalat illetékeseivel, amelyben továbbra is szerepel ez az útszakasz.

Csantavér
Orom
Magyarkanizsa
Szabadka
alpolgármester
András Gyuricsin Attila

Most

17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.