Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Vajdasági Vágta az első előfutam

2022.05.28
07:55
2022.05.28
09:00
Forrás
Pannon RTV
Ma kezdődik a Nemzeti Vágta idei versenysorozata, a Vajdasági Vágta lesz az első előfutam.

Ma tartják a 10. Vajdasági Vágtát. A szabadkai lóversenypályán délben kezdődik az ünnepi megnyitó majd 12 felnőtt lovas és 4 kishuszár versenyzik. A rendezvény a budapesti Nemzeti Vágta előfutama, a győztes képviselheti Vajdaságot a budapesti versenyen a Hősök terén. A futamok mellett számos kísérőrendezvény is lesz, mint a főzőverseny, a Hagyományos Mesterségek Vására, íjász- és lovasbemutatók. 19 órától a Budapesti Operettszínház művészei koncerteznek.

A megnyitót és a futamokat déltől, a döntőt és a díjátadót pedig 18 órától élőben közvetíti a Pannon Televízió a szabadkai lóversenypályáról.

A jubiláló rendezvényre már nagyon készülnek a szervezők és a versenyzők. Hogy mi várható az egész idényben, és milyenek a vajdaságiak esélyei, arról a versenyigazgatót kérdezte Kozma Zoltán Budapesten, a szabadkai stúdióban pedig a holnapi verseny szervezőit kérdeztük arról, milyen programmal várják a kilátogatókat.

Vajdasági Vágta
Nemzeti Vágta

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű