Ugrás a tartalomra

Válaszd a Kosztolányi gimnáziumot!

2021.12.15
15:10
2021.12.15
17:04
Forrás
Pannon RTV
A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban nyelvi tagozatokat, angol és német nyelvűt, sporttagozatot valamint színház- és audiovizuális művészet tagozatot lehet választani.

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium működésének középpontjában az egyes gyerek áll.  Ez ma divatos szlogen, náluk azonban meg is valósul, ugyanis ahol ennyi szorgalmas, tehetséges diák gyűlik össze, ott nem lehet a tanulókat bekényszeríteni a 30-40 éves pedagógiai módszerekbe, hanem az új módszerekkel kell a diákok felé az utat megtalálni. Sikereik egyik kulcsa a tanár-diák közötti személyes, jó kapcsolat, amit az is lehetővé tesz, hogy kicsi iskola, ahol név szerint ismernek szinte minden diákot. A tudás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a tanulók érzelmi intelligenciájának fejlesztésére is.

A nyelvi tagozaton maximum 24 fős osztályokban folyik a tanítás, az idegennyelv-órákon pedig 12 fős csoportokban dolgoznak a diákokkal. A sporttagozaton maximum 20 fős az osztály, és annyi lesz az új, színház- és audiovizuális művészet szakon is. Az iskolai órák délelőtt vannak, délután tanórán kívüli tevékenység: szakcsoportok, emelt szintű oktatás, felzárkóztatás céljából pótoktatás, versenyekre felkészítés, érettségi felkészítők. Diákjaik rendszeres látogatói a szabadkai színházaknak és minden eseménynek, ami a városban zajlik – bekapcsolódnak a város kulturális életébe.

Alapvető törekvés a legfontosabb értelmiségi attitűdök, képességek kialakítása, erősítése. Fontosnak tartják, hogy végzett tanítványaik minél inkább szilárd értékrendszerrel, általános intelligenciával rendelkező, szabad, szuverén, közösségi emberek akarjanak lenni. Cél a diákok magas színvonalú felkészítése az érettségire, az egyetemi tanulmányokra – az önálló tanulás, a kritikus gondolkodás, az elmélyülés támogatásával. Érettségizőik jártasak a kutatómunkában, kiismerik magukat a szakirodalomban, úgy a könyvtárban, mint a világhálón, felkészültek az egyetemista élet kihívásaira.

Végzős diákjaik egyetemi felvételijeinek mutatói alapján, a kosztolányis diákok több mint 90%-a bekerül az általa választott egyetemre, döntő többségük állami költségen, és a nagy többség ugyanúgy helytáll az egyetemi kötelezettségek között, ugyanolyan kimagaslóan teljesít, mint gimnazista korában.

Kosztolányi Dezső Gimnázium
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
16:46, Frissítve: 17:28

Nem ad okot aggodalomra a Tisza vízállása

A reggel mért adatok szerint 492 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél. Ez nagyjából 150 centiméterrel magasabb az ebben az időszakban átlagosan mért vízállásokhoz képest.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű